Řidič nákladního Fordu jedoucí od Hluboké na Loučim si před železničním podjezdem najel v levotočivé zatáčce na levou stranu silnice, pozdě zareagoval na nákladní vozidlo Mercedes, které projelo pod železničním podjezdem, a ve snaze zabránit střetu strhl řízení vpravo. Dostal smyk, který nezvládl, a následkem toho vjel za pravou krajnici, kde čelně narazil do svislé dopravní značky a do železničního podjezdu.

„Při nehodě došlo ke zranění pětatřicetiletého řidiče nákladního vozidla Ford, byl proto převezen vozidlem rychlé zdravotnické pomoci do domažlické nemocnice. Požití alkoholu před jízdou u řidiče vyloučila dechová zkouška,“ informovala domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že na vozidle Ford vznikla škoda ve výši 80 tisíc korun, na dopravní značce a silničním příkopu 6 tisíc korun a na železničním podjezdu 1 tisíc korun.

Věc dále šetří policisté dopravního inspektorátu Domažlice. V důsledku nehody musel být zastaven provoz, hasiči následně řídili dopravu jednosměrně od Klatov.