Došlo k ní ve 20.23 hodin, kdy se bočně střetly Škoda Felicia s traktorem. Ten vyjížděl z vedlejší silnice na hlavní.
„Došlo k těžkému zranění čtyřleté dívky a ke zraněním dalších osob jedoucích ve vozidle, pětatřicetiletého řidiče, sedmileté dívky a dvou žen ve věku pětadvacet a šestadvacet let,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Na místě, kam byl povolán i vrtulník, zasahovalo šest výjezdových skupin.“ informoval mluvčí zdravotnických záchranářů Robin Šín.

„U jednoho z dětských pacientů bylo nutné zajistit dýchací cesty a připojit jej na umělou plicní ventilaci a to pro závažné poranění hlavy. Druhé dítě se středně těžkým poraněním dýchá samo. Obě děti byly převážený vrtulníkem na emergency do Fakultní nemocnice Plzeň,“ konkretizoval Šín.

Do Domažlické nemocnice byla převezena také žena (ročník 1991) se středně těžkým poraněním dolní končetiny. Dalším zraněným byl pětatřicetiletý muž, kterého záchranáři převáželi s vážným poraněním břicha na emergency Fakultní nemocnice Plzeň. V nemocnici skončila také pětadvacetiletá žena, která utrpěla a sdružené poranění hlavy, hrudníku a dolní končetiny.

Ke zranění devatenáctiletého řidiče traktoru nedošlo.

Z vraku osobního auta i traktoru uniklo velké množství oleje a pohonných hmot. „Hasiči vozovku zasypali sorbentem a po naložení vraku auta na odtahovou službu odstranili ze silnice kontaminovaný sorbent a veškeré trosky karoserie. Nehoda zastavila provoz na hlavním tahu z Plzně do Domažlic i na místní komunikaci mezi Meclovem a Mračnicí. Jeden jízdní pruh se podařilo zprovoznit až krátce před desátou hodinou, provoz byl plně obnoven až po půlnoci,“ popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„U obou řidičů policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou dechovými zkouškami,“ uvedla policistka Brožová.

Škody na vozidlech byly vyčísleny na 73 tisíc korun. Kriminalisté šetří příčinu nehody, v případu zřejmě půjde o trestný čin ublížení na zdraví.

Ilustrační foto.
Mladý zločinec opět utekl