Dvacetiletý řidič z obce u Domažlic jel v 11.39 hodin s vozidlem Renault Mégane ve směru od Březí na Babylon. Když projížděl pravou zatáčku, dostal na mokré silnici smyk, vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím nákladním vozidlem značky Man s návěsem.

„Po střetu bylo osobní vozidlo odraženo vpravo mimo komunikaci a řidič s nákladním vozidlem vjel vpravo mimo komunikaci, kde poškodil svodidla a dopravní značku,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.
Řidič Renaultu byl při nehodě zraněn, stejně jako jeho spolucestující, a oba museli být převezeni do Domažlické nemocnice k ošetření.

„U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky. Policisté provedli prohlídku osobního vozidla od něhož zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Hmotná škoda na obou vozidlech je ve výši 220 tisíc korun, na svodidlech a dopravní značce vznikla škoda 4 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Havarovaný kamion, který zůstal stát na pravé straně na kovových svodidlech, navíc jen o pár desítek centimetrů minul kamenný pomníček. Ten připomíná mladého řidiče autobusu Ivo Turka, který v té samé zatáčce zemřel před dvěma lety v září po kolizi s polským kamionem.

Nehody jsou ve zmíněném úseku velmi časté a místní obyvatelé jsou naštvaní.

„Neuplyne měsíc, aby tu neboural nějaký kamion. Jezdí rychle, neumějí se vyhýbat, kdykoli zaprší, dostávají smyk, každou chvíli tady narazí lidem do plotu, div ne do baráku,“ prohlásil nedávno jeden z obyvatel Březí.

Policie, ilustrační foto.
Nejel vpravo, způsobil střet