Ale co hůř! Když ho jeho šéf Andrej Babiš káral, trval na svém. Zakázka se rušit nebude a basta. Pokud nečekal to, co přijde, moc prozíravý není. Jenže co když byla hlava už na špalku a mistr popravčí už jen hledal důvod, proč máchnout sekyrou?

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera
Jaroslav Kubera: politik, který miloval legraci

Na ministry dopravy a na dopravní stavby vůbec totiž nemá Babiš štěstí. Dálnice a silnice se nestaví nebo se staví pomalu. O rychlodráhách sníme mokré sny. V Polsku a Chorvatsku to jde, ve „vzkvétajícím“ Česku každý poprašek hrozí uzavřít dopravní tepny.

Předchozí ministr dopravy, Dan Ťok byl odborník, manažer a slušný člověk. Ne, že by se nesnažil, ale nedařilo se mu. Na jeho místo si vybral premiér rázného kariérního úředníka Vladimíra Kremlíka. Ten teď končí sotva začal. Končí proto, že neuvěřitelně, nesmyslně předražil zakázku? Končí proto, že vzdoroval premiérovi?

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera
Jaroslav Kubera: politik, který miloval legraci

Nebo proto, že Andrej Babiš zas hrábl vedle a uvědomil si, že jeho mladý ministr není schopen postavit „ani psí boudu“? Máme-li si vybrat mezi a), b) a c) tradičně a s velkou pravděpodobností úspěchu hlasujme pro všechny tři odpovědi najednou.