deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Monika Šavlová

reportérka

Archiv M.Š

Monika Šavlová: externí autorka textů a fotografií

Zatímco dokud byla dcera malá, věnovala jsem se po práci především jí a rodině, když odrostla, hledala jsem něco, co by mi vyplnilo prázdný čas neb člověk potřebuje být i sám sebou a nějak se realizovat. Dostala jsem tehdy od manžela první zrcadlovku a focení mne pohltilo. Od té doby fotím všechno, všechny, všude. Jsem také členkou stříbrského fotoklubu, kde získávám nové a nové zkušenosti.

Archiv M.Š

Do Deníku zasílám příspěvky již několik let, od roku 2020 jsem pak s redakcí Tachovského deníku coby externí dopisovatelka navázala spolupráci intenzivnější. Svými příspěvky se snažím čtenářům přiblížit zejména naše městečko Kladruby, kde žiji, jeho spádové obce a jeho blízké okolí.  Přestože pracuji v úplně jiném odvětví, psaní mne baví a je to pro mne určitý způsob relaxu. Ráda vyhledávám a poznávám nové lidi, které se pak formou rozhovorů s nimi snažím přiblížit i čtenářům Deníku. Moje neoblíbenější je rubrika Lidé odvedle, protože se domnívám, že nejen všemi vyhlášená celebrita, ale i zajímavý neznámý člověk se svojí prací či koníčky si zaslouží být zmíněn, pokud v ní nějak více vyniká.

Archiv M.Š

S manželem jsme velcí fanoušci cyklokrosu a motokrosu, ani další motosport nám není cizí a tak spoustu víkendů trávíme na nejrůznějších závodech po celý rok. Postupem času jsme se spřátelili s několika předními jezdci a stali se inventářem navštěvujícím jejich depa.

Archiv M.Š

Zběsilý způsob života dnešní doby lze vykompenzovat návštěvami v přírodě. Procházky známými i neznámými místy s foťákem v ruce mne nabíjí energií, nevyhledávám v tu chvíli velké hromadné akce, raději jdu s rodinou či přáteli v úzkém kruhu a kochám se krásami, které se zároveň snažím zachycovat do svého objektivu.

V rámci odpočinku se nebráním ani skleničce dobrého bílého vínka a poslechu muziky. Mezi mé oblíbené kapely patří IRON MAIDEN a U.D.O.

< Předchozí
1 z 4
Další >

Nejnovější články redaktora:

Seznamte se s šéfredaktory Deníků západních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: