deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Petr Vaňous

Reportér

Petr Vaňous

Kde jinde člověk za jeden život může zažít to, co se někomu nepodaří za celý jeho vymezený čas na globusu světa? Jedině v novinách. Nebo ve filmu. Ale jelikož nejsem herec, tak jsem rád, že již nějaký ten pátek mohu v rodině žurnalistů působit. Nyní jako celostátní reportér, neboli létající redaktor. Někteří kolegové o mně tvrdí, že mám trošku punkerský styl života i psaní. A asi mají pravdu. Punk mám rád, ale raději mám metal, životní příběhy a … pivo. I to mám naštěstí ve svém redaktorském portfoliu.

Petr Vaňous

A i s životními příběhy se naštěstí mohu takřka každodenně setkávat a přenášet kouzlo a auru respondentů do liter tištěných a v síti nul a jedniček publikovaných. A i když cestování není zrovna mým koníčkem, tak jsem toho v rámci profesního vzrůstu nachodil více než Švejk ve své anabázi. Na této cestě jsem naštěstí potkal spoustu skvělých kolegů. A to jak v Hradeckém, Krkonošském, Jičínském, Rychnovské, tak i Pardubickém deníku. A teď mám ještě širší redaktorskou rodinu, která se ke mně hlásí takříkajíc od Aše až po Brno.

Petr Vaňous

Někdy však člověk musí vypnout a dobít baterky. Naštěstí mám úžasné kamarády, plnou knihovnu, hospodu blízko bytu, ale hlavně tu nejúžasnější bytost na světě – moji milovanou dceru, která člověka naplňuje nejen tím, že prostě je, ale i jejími neskutečnými hláškami, kterými by bez problémů strčila do kapsy i ty nejvyhlášenější hláškaře světa – Pavláska, Shakespeara či Jaromíry Jágra a Soukupa.

< Předchozí
1 z 3
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků východních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: