deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jaroslav Krupka

redaktor

archiv Jaroslava Krupky

Vystudoval obory masová komunikace a žurnalistika na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Během studií přispíval do časopisů Kinorevue, Tvar, Mladý svět a Týden.

Od roku 1994 pracoval v časopisu Strategie zaměřeném na masovou komunikaci, kde postupně působil jako redaktor, editor a vedoucí příloh. Od roku 2005 do roku 2010 pracoval jako redaktor a editor Lidových novin, od roku 2010 do roku 2015, v týdeníku Marketing & Media, od roku 2013 ve funkci zástupce šéfredaktora. Tutéž funkci pak vykonával od roku 2015 do roku 2017 na odborném online serveru o médiích a marketingové komunikaci Mediar.cz. V roce 2017 začal pracovat pro vydavatelství Vltava Labe Media, svými texty zásobil nejdříve server Dotyk.cz, v roce 2019 přešel na stránky Deníku a rozšířil svůj záběr i na další tituly vydavatelství. 

archiv Jaroslava Krupky

Většinu své profesionální kariéry strávil psaním o médiích a o české reklamě, jejíž novodobé historii se věnoval také ve své knižní prvotině Česká reklama od pana Vajíčka po falešné soby, vydané v roce 2012 v nakladatelství Bizbooks Brno. V posledních letech však mohl v Deníku rozšířit svůj záběr témat také o historii, která je jeho celoživotním koníčkem, o novinky z oblasti vědy a výzkumu. Dál se částečně věnuje také mediální problematice.

Ve volném čase rád jezdí na koni a věnuje se scénickému a historickému šermu, jehož dějiny popsal ve své druhé knize Český historický šerm ze suterénu až na hladiny oceánů, vydané v roce 2014 v nakladatelství Albatros Media.

< Předchozí
1 z 2
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: