deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Michal Hrabal

reportér

Deník / Michal Hrabal

Od narození žiju ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku a neměnil bych. Rád se účastním nejvýznamnějších akcí ve městě. Ať jsou to krojované hody, nebo soutěž ve vaření zelňaček. A nestydím se za to, jakým nářečím mezi sebou v největší vinařské obci v České republice často mluvíme. I kolegové v redakci to občas pocítí.

Deník / Michal Hrabal

Nedávno jsem v Deníku oslavil pětileté výročí. V roce 2015 jsem nastoupil jako redaktor zpravodajství do břeclavské redakce. O tři roky později jsem přešel do brněnské redakce, kde jsem vydržel až doposud. Věnuji se především dění na krajské úrovni. Píšu texty o dopravě, vinařství i vzácných rostlinách nebo broučcích.

Deník / Michal Hrabal

Hned po svém nástupu do břeclavské redakce jsme řešili uprchlickou krizi, kdy přes Břeclavsko putovaly davy migrantů ze Sýrie a dalších zemí. Zažil jsem návštěvu prezidenta i převraty na radnici, ale doposud nejvíce mi utkvělo v paměti, když jsem jako voják Napoleonovy francouzské armády nabíjel dělo při rekonstrukci bitvy.

Deník / Michal Hrabal

Rád píšu o vinařství, přírodních krásách kraje nebo zajímavých lidech v regionu, kteří mě dokáží překvapit svým uměním. S nadšením zabrousím i do života v malých obcích. Baví mě práce s grafikou, čísly a statistikami. Úplně prozatím při práci v Deníku vynechávám oblast sportu, až se tomu někteří mí kamarádi diví.

Deník / Michal Hrabal

Ve volném čase se snažím sportovat. O víkendech hraju s přáteli fotbal, přes léto vyrážíme na dlouhé výlety na kolech bez převodů. S Lady 26 jsem například dojel z Budapešti až do domovských Velkých Bílovic. Kromě toho si občas také najdu chvilku a přečtu si nějakou dobrou knihu nebo se podívám na film. Třeba na oblíbeného Jamese Bonda.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: