„Vše rozpoutáme v rokáči Death Magnetic u Jirky Mezníka. Vystoupí tam s námi holýšovská kapela Emoce a také Kyanid z Českého Krumlova, s nímž jedeme menší podzimní tour k tomuto cédéčku," prozrazuje manažer kapely Jakub Kulhánek.

Zajímalo nás, proč si Zastodeset pozvali na křest právě zmíněné kapely. „Kapela Emoce byla jasná volba. Jednak je z našeho regionu, také už jsme u nich hráli a je s ní super spolupráce. Kyanid jsme vybrali z důvodu, že se jedná o proslavenější kapelu, víc nás protáhnou a můžeme se od nich něco naučit," odpovídá manažér.

Bylo těžké shodnout se na uvedených dvou kapelách? Vedla se v Zastodeset bouřlivá diskuze? „Diskuze o tom, které kapely pozveme na křest ani ne, tyhle věci řeším s manažerem, ale v každém případě rozhodla chuť spolupracovat. Stalo se, že jsme v minulosti oslovili některé kapely a ty neodepsaly vůbec, nebo až za dva měsíce. My hlavně hledáme kapely, které mají chuť hrát, dávají do toho podobnou energii jako my," vysvětluje Miroslav Soukup.

CD dostalo název Nastav druhou tvář. Už víte, za kolik se bude prodávat? Bude jeho cena dostatečná, abyste zaznamenali výdělek? „Shodli jsme se, že je budeme prodávat za sto padesát korun. O výdělku nemůže být ani řeč, vrátí se nám to, co jsme do vydání CD vložili. Takzvaně nula od nuly pojde, což mají většinou stejné nám podobné kapely," tvrdí manažer.

Do křtu nezbývá příliš času. Už má kapela CD ve fyzické podobě, tedy k dispozici?

„To je právě ta největší ´legrace´ – nemáme! My se teď modlíme, aby se CD stihlo do 4. prosince vyrobit. Písně jsou natočené, obaly už jsou ve výrobě. Nyní se nahrávka ještě uhlazuje a čeká se na hlavní master od Michala Janečka, u kterého jsme nahrávali. Od Michala i výrobce cédéček máme přislíbeno, že se vše stihne. Jsou to nervy, když vezmu fakt, že CD má přijít ve čtvrtek před pátečním křtem. Bude tedy skutečně ještě teplé," říká manažer Kulhánek.

Kdo vám vytvořil obal na CD? „Fotky jsme svěřili studentce domažlického gymnázia Šárce Zavadilové. Je to naše kamarádka, o níž jsme věděli, že fotí a dělá grafiku. Hlavně, když jsme ji oslovili, se nám líbilo, s jakou vervu do toho šla. Nastínili jsme jí, jak si to představujeme, a ona už doslova chrlila své nápady. Vzájemná komunikace byla dobrá, fotky výborné, jsme moc spokojení," shodují se oba zástupci kapely.

Od natáčení uběhla určitá doba. Pokud by CD nahrávali nyní, činili by stejně, nebo by například něco změnili?

„Ale samozřejmě. Teď už posloucháme a bavíme se, co bychom nyní udělali jinak, konkrétně vím o dvou věcech, které bych teď udělal jinak. Nejde o chyby, jedná se o určité zdokonalení. Natočili bychom to stejně, ale ještě bychom k tomu něco přidali. To člověka napadne, až slyší konečnou verzi, ale tak to mívají snad všichni muzikanti," podotýká Soukup.

Kolik posluchačů se na CD může těšit? „Nechali jsme vyrobit 500 kusů a dál se uvidí," říká manažer kapely.

Jak bude probíhat křest?

„Máme naplánováno, jak by vše mělo probíhat, doufáme, že to tak klapne. Počítáme, že večer zahájí Emoce, pak budeme hrát my a na závěr našeho bloku proběhne křest. CD nám pokřtí producent Michal Janeček a Martin Švejda z Walda Gangu. Pak zahraje Kyanid. Žánrově to bude hezky gradovat. Emoce to všechno pěkně rozpumpují, pak půjdeme na řadu my a Kyanid, to už bude totální nářez!" tvrdí svorně Soukup a Kulhánek za kapelu Zastodeset a dodávají: „Moc už se těšíme na všechny, kteří na náš křest do rockového klubu Death Magnetic přijdou!"