Během večera totiž vystoupí dvě kapely, Walda Gang a Komunál, což slibuje opravdu říznou rockovou show.

Komunál

„Těšíme se na Domažlicko moc, protože s sebou vezeme nové, ještě teplé cédéčko a předvedeme je tam, kde nás mají rádi," odpovídá na otázku Deníku zpěvák a dvorní textař Komunálu Luboš Suchánek.

Mrákov je teprve třetím místem, kde Komunál představí nové CD U zašlejch časů.

„Hlavní křest budeme mít 17. listopadu v Králíkách u Nového Bydžova, kde budeme současně natáčet DVD, což pro nás bude takový vrchol roku," prozrazuje Suchánek.

Kapelu letos svým způsobem poznamenalo onemocnění kytaristy Radka´Plachtiče´ Plachetky, který měl problém s očima. Komunál kvůli tomu musel vypustit některé koncerty. Bude už v Mrákově v úplném obsazení?

„Lékaři mu říkali, že jeho oči si musejí postupně zvykat, což by mělo být během měsíce. Musí se mu ´naostřit´, ale už je schopnej hrát, takže přijede do Mrákova samozřejmě s námi," uvedl Suchánek.

Jak vůbec vznikl takový název nového CD?

„V podstatě se název nového CD vztahuje k jedné písničce, která na té desce je. V pomyslným nebeským baru se sejdeme my, kapela, plus ty lidi, který nás 20 let doprovázej, pomohli nám, stáli při nás. Je to pomyslný bar, kde se všichni sejdou a vzpomínají, je jim tam dobře, přitom jsou tam jen lidi, který člověk má rád. U zašlejch časů je to taková vzpomínka na dvacet let, co kapela jede," vysvětluje zpěvák Komunálu.

Považuje se kapela za poněkud zašlou? Připadají si snad členové po 20 letech opotřebovaní?

„(smích) V podstatě ne tak opotřebovaní, jako už to občas bolí. Konkrétně návraty v pět ráno už nejsou takový jako v pětadvaceti. Tehdy, když mě ráno něco bolelo, to bylo divný a dnes je divný, když mne ráno nic nebolí," říká Suchánek s tím, že ti, kdo přijdou do Mrákova, se mohou těšit na staré pecky i ochutnávku z nové desky.

Komunál

OCHUTNÁVKA Z NOVÉHO ALBA ZDE

Walda Gang

Do Mrákova se těší i Walda Gang.

„Těšíme se úplně skvěle, protože Mrákov je součástí našeho každoročního turné. jsou tam skvělý lidi a věříme, že bude vyprodáno jako vždycky!" říká Vláďa Šafránek z Walda Gangu.

Dozvídáme se, že skutečnost, že člen kapely Martin Švejda pochází z našeho regionu, se určitě promítne do vystoupení Walda Gangu.

„Určitě pro fanoušky připravíme nějaký bonus, protože představíme i něco z toho, co vyšlo letos na našem novém cédéčku Svařák Hop Hej! Už proto si myslím, že by naši fanoušci a hudbymilovné publikum nemělo rozhodně v Mrákově chybět," říká za Walda Gang Šafránek.

Walda Gang

OCHUTNÁVKA Z POSLEDNÍHO ALBA ZDE

Pozvánka ZDE