Po vystoupení domažlického ponocného Romana Holuba se v podvečer 23. prosince na domažlické náměstí opět po roce vrátila netradiční zpěvohra, která měla svoji premiéru v sedmistupňovém mrazu v roce 2007.

Letošní teploty ve středu před Štědrým dnem se s těmi při prvním uvedení suity nemohly ani srovnávat, což nebyl jediný rozdíl. Po osmi letech totiž tři andělé během hry ´nepřistáli´ na balkoně u pracovny domažlického starosty, nýbrž na balkoně MKS. Tato změna byla podmíněna tím, že letos došlo k jinému uspořádání stánků na náměstí, vánoční trh se stal uzavřenou a současně pro lidi bezpečnou zónou, kde je neohrožovala auta.

Zároveň došlo ke změně místa, na kterém bylo postaveno jeviště. Ještě před zahájením suity mohli příchozí obdivovat zajímavé barevné nasvícení jeviště, které se odráželo i na fasádách historických domů.

Zaplněné náměstí pozorně sledovalo důvěrně známé dění na jevišti a ve chvíli, kdy se na balkoně vedle tří andělů objevily dva ´vodotrysky´ ohnivých atrakcí, mnozí doslova zatajili dech v obavách z ohně. Tak mohutné a současně i déletrvající byly letos světelné efekty.

O zábavu se příchozím postarali Ochotný divadelnický spolek Karel, ženský pěvecký sbor Canzonetta a jeho sólistka Šárka Belfínová (soprán), ředitel MKS Domažlice Kamil Jindřich (bas) a dále i ten, jenž má Vypečenou vánoční suitu takzvaně na svědomí, ředitel Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha Josef Kuneš (tenor). Od samého počátku předvádění suity ztvárňuje Marii Jana Janečková, Josefa pak Emil Hofman. O úvod k představení a o závěrečné přání k Vánocům se postaral starosta Domažlic Miroslav Mach.

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube