Kráska ze Starého Klíčova u Mrákova zcela ovládla letošní ročník soutěže Miss Jihočeské univerzity.

Veronika Stýskalová, dvaadvacetiletá studentka ekonomické fakulty, nejen že se stala celkovou vítězkou této soutěže krásy, ale získala současně i titul Miss Sympatie a Miss Internet.

Během slavnostního večera v budějovickém Kulturním a konferenčním centru ArtIGY čekalo na finalistky pět disciplín – country, přehlídka krátkých šatů spojená s rozhovorem, volná disciplína, přehlídka v plavkách a finálová přehlídka večerních šatů.

Vítězka Veronika Stýskalová, která už zítra oslaví 23. narozeniny, nám své dojmy ze soutěže sdělila v následujícím rozhovoru.

Jak jste na vítězství reagovala a jak se jako nová Miss cítíte?
Po celkovém vyhlášení jsem byla opravdu velmi překvapena. Určitě jsem nečekala, že bych mohla dostat všechna ta ocenění, která jsem dostala. Cítím se zatím stále stejně, jen je teď o mě zájem, co se týče médií a ze strany školy, ale samozřejmě jsem s tím počítala a budu se snažit školu reprezentovat nejlíp, jak jen budu umět.

Takže jste nevěřila, že by se vám mohlo podařit vyhrát hned tři tituly Miss sympatie, Miss internet a Miss JU?
Opravdu nevěřila, ale bylo to velmi milé překvapení večera. Samozřejmě děkuji všem, kteří mě podpořili a pomohli k těmto výhrám.

Čím jste podle vás nejvíce zapůsobila?
Tahle otázka by měla být spíše směřována na porotu či diváky, ale snad sympatickým obličejem s úsměvem.

Proč jste se rozhodla do soutěže přihlásit? Váhala jste?
První impuls nebyl z mé strany. Poté jsem si ale řekla, že je to dobrá výzva, tak jsem ji chtěla vyzkoušet a přihlásila jsem se do soutěže, abych získala nové zkušenosti. Ano, chvilku jsem váhala.

Měla jste s podobnou soutěží nebo například modelingem už nějaké zkušenosti?
To bohužel ne, ale možná se to teď změní.

Jako volnou disciplínu jste zvolila tanec. Jak dlouho se věnujete tanci? Věnujete se mu profesionálně?
Tanci se již nevěnuji. Od osmi let jsme cvičili aerobik na Základní škole Mrákov a později na Gymnáziu J. Š. Baara v Domažlicích, které jsme reprezentovaly na republikových kolech. Po ukončení studia a s nástupem na vysokou školu se nám tým rozpadl, jelikož se každá z nás rozutekla jinam. Samozřejmě si ráda zatančím, ale už ne profesionálně.

Byla jste před finálovým večerem nervózní?
Asi jako každá z finalistek trochu ano. Největším strašákem byl časový pres, abychom se všechny stihly převléci, učesat a byly připraveny na další disciplínu.

Jak na vaši účast v soutěži reagovala rodina, partner nebo kamarádi? Podporovali vás?
Rodina i kamarádi byli přítomni na finálovém večeru, takže jsem měla velkou podporu po celý večer, ale samozřejmě i po celou dobu soutěže. Partner to všechno měl bohužel z druhé ruky, jelikož se nemohl zúčastnit, nicméně mě také velmi podporoval a fandil mi.

Co děláte ve volném čase? Jaké jsou vaše záliby a koníčky?
Ve volném čase se snažím pracovat a vydělávat penízky na cestování, které je mým největším koníčkem. Jsem aktivní člověk, takže se vůbec nebráním jakémukoliv sportu, ať v zimě či v létě, a také moc ráda vařím a peču.

Čemu byste se chtěla v budoucnu věnovat?
Studuji již 4. ročník na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, kde bydlím na koleji. Nyní jsem tedy v 1. ročníku navazujícího magisterského studia, mým studijným oborem je Obchodní podnikání se specializací na cestovní ruch. V budoucnu bych určitě ráda zůstala ve svém oboru, ale co se mi naskytne za příležitost, tak to se nechám ještě překvapit.

Soutěž krásy Miss Jihočeské univerzity je studentský a charitativní projekt, při kterém se organizátorům letos podařilo vybrat 45 tisíc korun. Částka bude opět věnována občanskému sdružení ŠVAGR, které se zabývá integračními akcemi pro děti a mládež se zdravotním, mentálním a sociálním handicapem z ústavního i rodinného prostředí.

Druhé místo v soutěži obsadila Andrea Vachalíková studující také ekonomickou fakultu a třetí místo patří studentce filozofické fakulty Štěpánce Dudové.