Již třetí knížečku – formátem nevelkou, zato však nabitou energií tryskající přímo z duše – má na kontě 34letá domažlická středoškolská učitelka latiny a němčiny Veronika Němcová.

Její prvotina vydaná v roce 2007 dostala název Rozházené myšlenky, dva roky nato přibyla knížka Myšlenky Cik-Cak a nejnovější dílko, pokřtěné ve středu v podvečer v domažlické Galerii bratří Špillarů, se jmenuje Myšlenky Vodnářky.

Veroniku Němcovou a hlavně její mimopracovní aktivity představila zaplněné galerii Kateřina Kozinová.

„Ostatně je tady osoba, která zná autorku ze všech nejlíp – tou je její maminka paní Klimentová," překvapila Kozinová Vendulu Klimentovou vyzváním k malému rozhovoru a zeptala se: „Jaká je vaše dcera?"

„Moje dcera je docela fajn," vyhrkla tak trochu zaskočená matka a určitě si v té chvíli rychle rovnala v hlavě, co řekne. „Moc chválit nemůžu, dobré zboží se chválí samo," namítla a hned musela zodpovědět otázku, čím dcera matku překvapila.

„Pozitivně mě překvapila tím, že v tom bláznivém denním úprku má čas na psaní knížek. Nečekala jsem to, pro mne to bylo jako blesk z čistého nebe. Myslela jsem si, že už si dala pokoj," rozesmála přítomné Klimentová.

Autorka si za kmotru knihy vybrala domažlického starostu, jež se na poslední chvíli omluvil kvůli pracovnímu vytížení, a dále jmenovkyni Veroniku Nágrovou, moderátorku rádia Kiss Proton.

„Pokud posloucháte Veroniku v rádiu, je možná stejný, nebo ještě větší živel než já," uvedla k volbě kmotry své třetí knihy Němcová.

„Když jsem poznala Verunku, smetla mne na zem její strašná dávka optimismu. Je pravda, že jsme asi stejně naladěné, jsme blázni. Chceme toho stihnout moc a někdy se nám to nedaří, jak bychom chtěly. Vzhledem k tomu, že vím, kolik máš práce, máš moji velkou poklonu, " reagovala Nágrová.

Posléze se návštěvníci křtu dozvěděli, že kmotra již měla kvůli této knize nepříjemnosti v zaměstnání.

„Začala jsem ji číst v rádiu a mělo by v ní být varování, že se knížka nemá číst v práci. Zameškala jsem v rádiu jeden vstup a stálo mne to pohovor s nadřízeným. Několik myšlenek mne v ní tak zaujalo, že jsem si knihu četla na počítači a zapomněla, kde jsem, což je poklona pro tebe," prozradila Nágrová a na závěr mimo jiné popřála příjemné chvíle čtenářům a dodala: „Verunce přeji, aby měla myšlenky co nejdéle, protože dokud člověk myslí, tak ví, že žije."

Na závěr je nutné ještě dodat, že vydání knihy, již Veronice Němcové ilustrovali Veronika Fořtová a Jan Milisderfer, by se neobešlo bez hodných sponzorů. 

Ze křtu předešlé knihy ZDE

Rozhovor s Veronikou Němcovou ZDE