V sobotu 4. prosince odpoledne si téměř sedm desítek diváků, a to nejen místních, ale i z okolí, si poslechlo dvacet písniček s vánočními motivy od různých skladatelů, například můžeme uvést B. Smišovského, J. J. Ryby, A. L. Webera, I. Berlina i dvou Jiří – Suchého a Šlitra v podání domažlického pěveckého sboru Canzonetta pod vedením Marie Hanáčíkové. Sbor na na elektrické piano doprovázela Jiřina Eretová.


Účinkující v kabátech a rukavicích a s jednotnými barevnými šálami zpívaly s chutí, byť jim šla pára od úst. Není divu, neboť po skočení koncertu ukazoval venkovní teploměr osm stupňů pod nulou.


Odměnou zpěvačkám byl potlesk diváků také zachumlaných do zimáků a bund. Obzvlášť známé melodie jako třeba Tichá noc, Purpura či Bílé Vánoce se divákům velmi líbily.


Koncert se uskutečnil zásluhou členů místní sokolské organizace. Místostarostka Sokola Loučim Vladimíra Kacerovská v poděkování za vystoupení současně všem přítomným popřála krásné a klidné vánoční svátky.


„V Loučimi se nám zpívalo úplně nádherně, je tady úžasná akustika. Pro nás je důležité, že se děvčata dobře slyšela a v tomto krásném prostoru se jim zpívalo dobře. Do Vánoc nás čeká ještě deset koncertů většinou o víkendech, někdy jsou to i 2 koncerty v jednom dni,“ uvedla po skončení koncertu vedoucí Canzonetty Hanáčíková.


Dodala, že Canzonetta zpívá nejen vánoční, ale také lidové písně i moderní skladby. A tak je dost dobře možné, že v Loučimi tento ženský sbor nebyl zpívat naposledy. Jeho část se po skončení koncertu připojila k malé oslavě rozsvícení vánočního stromu na loučimské návsi.

Autor: Zdeněk Huspek