„Britský hráč na gongy Bear Love a Ondřej Smeykal, český hráč na didgeridoo, pořádají další ročník hudebního putování českou zemí. Výprava spojuje genia loci kulturní krajiny a historické architektury s akustickou hudbou a meditací," předesílá ´pán Lomečku´ Zdeněk Zrůst, jemuž je velkým potěšením účinkující přivítat.

„Bear Love rozezní za doprovodu australského didgeridoo Ondřeje Smeykala kolekce obřích gongů, z nichž největší má 2,2 metru!" upozorňuje Zrůst s tím, že v některých lokalitách Bear Love nabízí možnost individuální gongové seance.

Kromě zmíněného Brita a hráče na didgerido Smeykala se představí v rámci Výpravy, která vstoupila do 3. ročníku, další unikátní host.

„Andrew Begay pochází ze severoamerického indiánského kmene Navaho. Byl vychován tradičním způsobem, je vypravěčem své tradice, výrobcem a hráčem na flétny. V rámci letošní Výpravy ho budete moci poznat nejen jako hudebníka, ale v rámci workshopu si pod jeho vedením můžete vyrobit navažskou flétnu, zaposlouchat se do příběhů tradičně předávaných z generace na generaci," podotýká Zrůst.

Úvodní koncert Výpravy 2014 se uskutečnil na festivalu Pacovský poledník. Obrovské gongy se letos v rámci tohoto projektu rozezní na více než 15 unikátních místech České republiky, jako jsou například klášter Kladruby, klášter Plasy, renesanční vila Kratochvíle," říká Zrůst k hudební produkci, již se mu podařilo uspořádat v malém Lomečku.

O. Smeykal při hře na didgerido u velkého gongu.