„Jsme rádi, že můžeme na Bohemia JazzFestu opět přivítat kapelu Ploctones, která letos vystoupí v Praze a Domažlicích," říká organizátor festivalu Rudy Linka.
Jde o skupinu, která skvěle drží pohromadě a hraje s velkým odhodláním a flexibilitou – ať už jde o rytmickou stavbu, náročnou improvizaci nebo geniální harmonickou práci.

„Jednotliví členové kvarteta se nikdy nepřestanou navzájem překvapovat. Ploctones nejsou kapela, kde by rytmická sekce jen udávala tempo a zbytek hráčů se střídal v jednotlivých sólech," láká na páteční hudební lahůdku Linka.

Kapela Ploctones začala hrát v roce 2004. Po úspěšném debutovém živém albu vyšlo pod názvem '050 v roce 2009 jejich první studiové album. To se setkalo se skvělou odezvou u hudební kritiky a médií.

Navíc byl o rok později kapelník Anton Goudsmit oceněn prestižní nizozemskou jazzovou cenou VPRO/Boy Edgar Prize .

V roce 2011 skupina vydala album '3 … 2 … 1 …´, které bylo nominováno na Edison Jazz National (holandská výroční hudební cena). Vloni vydali čtvrté album s názvem „PLOC!". Právě skončili své turné po Holandsku, opět s obrovským ohlasem tisku, médií i publika.