Jako první stojí za zmínku páteční Noc kostelů. Do té se jako každý rok opět zapojil kdyňský kostel – Sborový dům Českobratrské církve evangelické, kostel v Poběžovicích a pestrý program avizuje poslední zapojený kostel svatého Jakuba Staršího, apoštola, ve Staňkově. Zde začne program 12. června od 17:00 benefičním prodejem výrobků klientů Diakonie Západ. V 18:00 vystoupí žáci místní základní umělecké školy. Od 19:00 se bude promítat animovaný film Bůh je s námi. Následovat bude varhanní půlhodinka s Dagmar Pluhařovou. Chvilku pro rozjímání a radost z krásné hudby pak vystřídá další film, a to krátkometrážní film Motýlí cirkus. Od 21:30 bude v kostele další koncert, a to souboru Collegium Musicum. Závěr Noci kostelů završí závěrečná přímluvná modlitba a požehnání.

V sobotu pak lze vyrazit do přírody, ne hřiště, anebo za rock‘n‘rollem do Tlumačova.

Lyžařský oddíl TJ Start Bělá nad Radbuzou a město společně s místním klubem českých turistů pořádají Turistický přechod a cyklistický přejezd Českého lesa.

Trasy jsou stanovené pro pěší i pro cyklisty.

Milion chvilek pro demokracii v Domažlicích.
Demokracii v Čechách podporují i cizinci s českým občanstvím

Pěší trasy:

Vranov – Starý Herštejn – Liščí hora – tato trasa má 16 kilometrů a odjíždí se autobusem z Bělé do Vranovského sedla v 8:45

Bělá – Bystřice – Liščí Hora – tato trasa má 5 kilometrů a odchod z Bělé je na každém účastníkovi

Cyklistické trasy:

Bělá – Rybník – Nemanice – Jindřichova Hora – Capartická skála – Šidlákov – Liščí hora – tato trasa má 60 kilometrů a začíná se v 8:45 na bělském náměstí

Bělá – Rybník – pramen Radbuzy – Šidlákov – Liščí hora – tato trasa má 35 kilometrů a z náměstí v Bělé se startuje v 10:00

Co se týká organizace, prezentace účastníků je v 8:30 a v 9:45 před městským úřadem v Bělé nad Radbuzou a startovné činí 50 korun. Turisté jsou jistě zdatní, ale i tak je u akce malé upozornění, že s mapou to jde lépe a neztratíte se.

Účastnit se může kdokoli, ovšem mládež do 15 let musí s sebou mít dospělou osobu jako doprovod.

Myslí se i na občerstvení – k dispozici bude na trase v Rybníku, Nemanicích a Šidlákově a samozřejmě v cílové destinaci. Na Liščí hoře bude otevřený bufet.

Ilustrační foto.
Pivovar bude testovat chmel

Dalším tipem je zajímavé fotbalové utkání s divadelním doplňkem. Hodně bohatá bude nabídka kultury v Únějovicích na Domažlicku, kam na úvod léta vždy přijíždí herci z pražských divadel. Poprvé v patnáctileté historii se program rozprostře do dvou dnů. Už pátek se netradičně přímo na fotbalovém hřišti uskuteční divadelní představení. A bude hodně tematické. David Prachař se totiž publiku představí ve své one man show Trenér. Předvede, jak se dokáže při fotbale pořádně rozparádit. Prostředí v Únějovicích, kde hraje své mistrovské zápasy béčko Kolovče navíc David Prachař velmi dobře zná. Místní střídačku ostatně využil i pro oficiální fotky ke svému představení. „Tenhle areál si mi moc líbí, má své kouzlo,“ tvrdí herec. Divadlo začne v sobotu 12. června ve 21.00 hodin.

V sobotu 13. června už přijde na řadu tradiční zápas jedenáctky kapitána Romana Zacha proti místní staré gardě. Roman Zach opět přivítá řadu už tradičních spoluhráčů, kteří září nejen na divadelních prknech, ale i v televizních seriálech či filmech. Zápas začne v 17.30 hodin, následovat bude vystoupení kapely Mr. Feelgood, která bude hrát k tanci i poslechu. Vstupenky na páteční divadelní představení Trenér můžete kupovat v předprodejích za 150 Kč v Muzeum Chodska v Domažlicích či v prodejnách potravin v Únějovicích či Chocomyšli. Na místě v den konání zaplatíte 200 Kč. Společnou vstupenku na sobotní fotbalový zápas a hudební zábavu koupíte v sobotu na místě za 150 Kč.

Jako poslední jsme si nechali AMFI Tlumačov. Do takzvané ‚Mekky‘ domažlického bigbítu dorazí hned dvě bigbítové legendy – Doga a Alkehol. Lístky lze sehnat v předprodeji, ale i na místě. V předprodeji je sežene v Domažlicích v cestovní agentuře SUNNY.CZ, která se nachází na náměstí Míru. Na místě budou lístky také, ovšem zde budou stát 500 korun.

Neznámý řidič poškodil vozidlem kovové zábradlí, které je součástí mostu přes řeku Zubřinu.
Řidič poškodil kovové zábradlí a ujel