Pod vedením manželů Cíchových z Taneční školy Dance Stod měl kurz šest lekcí a závěrečnou. Pořadatelem těchto kurzů je Městské kulturní zařízení Horšovský Týn. Probíhají již řadu let a stále je o ně velký zájem. Letošního kurzu se zúčastnilo osmnáct párů.

Paní Jana Plachá prozradila: „S manželem chodíme docela pravidelně. Letos už posedmé oprašujeme naše staré zážitky při tanci. Máme tady svoji partu, baví nás to a cítíme se tady dobře. Je to prostě úžasné."

Mezi úplné nováčky patřili letos například Tomáš a Martin Čedíkovi, které přihlásily jejich partnerky:

„Ze začátku jsme vůbec nechtěli chodit, ale věděli jsme, že naše partnerky mají s tancem bohaté zkušenosti, a tak jsme se plně svěřili do jejich péče. Postupně nás to začalo bavit a dnešní závěrečnou si přímo užíváme a jsme rádi, že jsme to nevzdali," dodali bratři Čedíkovi.

Večer se nejen tančilo, ale i soutěžilo, například jak znáš svého partnera.

Závěr tanečního kurzu v Horšovském Týně.

Na závěr jsem požádal o několik slov ředitelku pořádajícího Městského kulturního zařízení Leonu Císlerovou:

„My jsme rádi, že i v dnešní uspěchané době si lidé najdou čas trávit večery při tanci. Kurz tance pro dospělé není jediný, který se uskutečnil. Od 11. března začíná Kurz tance a společenské výchovy pro mládež, rovněž pod vedením manželů Cíchových. Dvanáct tanečních lekcí a jedna prodloužená, letos na téma Setkání historických osobností, proběhne v sále MKZ. Závěrečný ples pro veřejnost pak bude v sále hotelu Šumava," dodala ředitelka MKZ.

Jaroslav Čedík