Pantoum
Jedním z pěti finalistů JazzPrix 2012 byl drážďanský kvartet Pantoum, který vyhrál německou soutěž Nový hlas 2011. Zpěvačka Inez Schaefer hodně připomíná Björk, hudba kvartetu ovšem leží v jazzu. Každopádně setkání s touto sestavou mladých muzikantů, kteří se potkali na Drážďanské vysoké hudební škole, stojí za pozornost. Jejich start je celkem raketový, bude zajímavé sledovat, jak kvalitní mají palivo.
Sestava:
Inez Schaefer - vocals
Marius Moritz - piano
Christoph Hutter - bass
Katharina Lattke - drums

Artvark
Nizozemský saxofonový přesgenerační a nadžánrový kvartet, to jsou Artvark. Zahoďte židle, odstraňte stojany, Artvark stojí, pohybuje se, prolíná, říkají o sobě na svých stránkách. Jejich projekty zahrnují hraní jazzové, skladby vlastní i standardy, ale i poctu Marii Callas se slavnou sopranistkou Claron McFadden. Svou cestu po světových pódií začali relativně nedávno – v roce 2009 v Haagu. Teď poprvé vystoupí v Česku.
Sestava:
Rolf Delfos - alto saxophone
Bart Wirtz - alto saxophone
Mete Erker - tenor saxophone
Peter Broekhuizen - baritone sax.

The Baker Suite
Australské duo opouští svůj kontinent zřídka, slavné je především doma. A tak jeho vystoupení na Bohemia Jazz Festu bude mimořádnou příležitostí poznat muže, který svým autorským i interpretačním stylem připomíná nejspíš Leonarda Cohena a jeho hlas i kytaru doplňuje tradičně i o generaci mladší akordeonistka a zpěvačka Gayle Buckby. „Moc se na festival těšíme," říkají.
Sestava:
John Baker - guitar/vocals
Gayle Buckby - accordion/ vocals

Maciej Sikala Trio
Jednapadesátiletý polský saxofonista Maciej Sikala podobně jako řada dalších polských jazzmanů uspěl i ve světové konkurenci a výčet jeho úspěchů je patřičně dlouhý. Kromě hraní vedle například Lestera Bowieho, Kenny Wheelera nebo Leszka Mozdzera je lídrem vlastních sestav, převážně trií. S tím nejnovějším přiváží do Domažlic další pohled na mimořádně kvalitní polskou jazzovou scénu.
Sestava:
Maciej Sikala - tenor & soprano sax.
Pawel Tomaszewski - organ
Sebastian Kuchczynski - drums