Vážení a milí Chodové,
blíží se vaše Chodské slavnosti, tradiční Chodská pouť ke sv. Vavřinečku, rozšířená o mnoho různých a zajímavých atrakcí. Jakkoliv jsou všechny zajímavé a přitažlivé, neměli byste vynechat tu hlavní, tedy samotou pouť ke sv. Vavřinci na Veselou horu.

To by vašim oslavám chyběl ten skutečný vrchol. Proto vás na pouť zvu.

Slavné bohoslužby se budou konat jak v sobotu 15., tak v neděli 16. srpna. Já budu mít slavnou pontifikální mši svatou v sobotu 15. srpna v 10 hodin, naposledy ve funkci úřadujícího plzeňského biskupa, protože pravděpodobně v říjnu bude jmenován můj nástupce a já se stanu emeritním biskupem plzeňským.

Letošní pouť 15. srpna bude výjimečná. Je to dáno tím, že 15. srpna je slavnost Nanebevzetí Panny Marie, jeden z největších Mariánských svátků.
Ten má přednost před svátkem sv. Vavřince, takže sobotní bohoslužba bude ze slavnosti Nanebevzetí Panny Marie a teprve v neděli bude bohoslužba ze sv. Vavřince. V obou případech jde o stejnou mši svatou, pokaždé se však zčásti užívají jiné bohoslužebné texty, a proto je i jiná barva liturgických rouch. Na velikosti mešní slavnosti to však nic nemění.

Proto vás všechny na sobotní poutní mši sv. zvu a těším se na setkání s vámi. Budu však rád, když přijdete i v neděli, i když já tam nebudu.

Váš biskup
František Radkovský