„Obdrželi jsme celkem čtyři ocenění, která nám udělala velikou radost, a to: čestná uznání odborné poroty za herecké výkony pro Markétu Martínkovou a Pavlínu Vejvančickou, která obdržela i cenu divácké poroty za nejlepší ženský herecký výkon, Zdeněk Doktor získal stejné ocenění  – cenu divácké poroty za nejlepší mužský herecký výkon," s radostí popsala Věra Táborská, autorka a režisérka představení Příbuzné si člověk (ne)vybírá.

Premiéru měla tato nejnovější hra poběžovických ochotníků v březnu na domovském jevišti v poběžovickém kinosále. Od té doby ji amatérští herci s úspěchem sehráli i v Boru u Tachova, Horšovském Týně, Stříbře a Kolovči. Navíc doma absolvovali i další reprízu.

„Ve Žluticích jsme strávili sobotu i neděli a samozřejmě jsme sledovali i vystoupení druhých souborů, což patří k jakési tradici divadelní přehlídky," shrnula pobyt na žlutické přehlídce Věra Táborská a doplnila: „Pro účinkující je to vždy velice příjemné, když je přijdou podpořit kolegové z ostatních souborů, přestože se v podstatě jedná o konkurenci. Ale to nikdo moc nevnímá,  a to je na žlutické divadelní přehlídce to nejpříjemnější!"

Letos se na ni sjeli divadelníci z Hranic na Chebsku, Hartmanic na Klatovsku. Domažlicko reprezentoval i Divadelní soubor Kozina z Hostouně. Oblastní přehlídka venkovských souborů Žlutické divadelní léto se koná od roku 1972, o uplynulém víkendu byl na pořadu již 41. ročník.

Loni Poběžovičtí sehráli hru Doba kamenná od Pavla Němce. Za herecký výkon získali čestné uznání Hana Teplá a Markéta Martínková, obdržela i Cenu diváka za ženský herecký výkon. Cenu diváka získala i fenka Žaneta za roli Trhače mamutů.