Po čtrnácti měsících od svého založení nashromáždila skupina Emoce dostatečné množství materiálů, aby mohla začít s natáčením prvního alba.

Členy kapely, která má své kořeny v Holýšově a hraje především alternativní rock, jsou Aneta Uhlířová (bicí, zpěv), Jaromír Vlach (basová kytara), Lumír Kozák (elektrická kytara), Petr Pinker (zpěv, akustická kytara) a Marek Ander (piano, zpěv).

První album Emocí by mělo vyjít začátkem roku 2016. Již nyní vypustili do světa pilotní singl desky s názvem Svítání, ke kterému se kapele povedlo během krátké doby natočit i videoklip.

Kamery se chopil přední český glamour fotograf Jan Svoboda a společně s textařem Emocí Petrem Pinkerem dali dohromady všechny scény klipu tak, aby příběh popisovaný v písni dostal pro posluchače zřetelnější obrysy.

„Snažili jsme se, aby se s příběhem dokázalo ztotožnit co největší množství lidí, a nepochybuji o tom, že lidem, kteří mají podobné životní zkušenosti, bude při zhlédnutí klipu Svítání přecházet mráz po zádech, nebo jim naskočí husí kůže, což jsou pro nás ty správné ukazatele kvality," objasňuje záměry kapely Petr Pinker, který si v klipu zahrál jednu z hlavních postav.

„Přestože text písně popisuje především dramatické situace, při natáčení jsme si užili spoustu legrace. Vzpomínám si, že když jsme točili tu část, kde sedím na posteli a v náručí svírám svoji mrtvou partnerku, měl jsem scénu ukončit zoufalým výkřikem. Hned při tom prvním někdo ze zákulisí prohlásil, že to bylo jak výkřik od zubaře… Dál už točit nešlo, vždycky jsme plynule přešli ve výbuch smíchu a museli jsme použít první natočenou verzi," dodává.

Natáčení probíhalo v pražském bytě na Malostranském náměstí a také na kopci Raná u města Louny. Především venkovní destinace je velice zajímavým místem. „A to ještě musíme zmínit pomoc přírody, která Emocím v natáčecí den darovala opravdu dokonalé podmínky," pochvaluje si Pinker.

„Představte si malebnou krajinu u města Louny zalitou hustou mlhou, při východu slunce jak jednotlivé paprsky obkreslují okolní špičaté vrchy a vy, tváří v tvář chladnému větru sledujete vaše poslední svítání. Nejde to? Tak si pusťte videoklip Emocí z webových stránek kapely – www.emoce.net, na kterých se dozvíte i více podrobností o jednotlivých členech či nadcházejících koncertech a plánech," nabádá.

Zdroj: Youtube

Přestože jsou Emoce teprve nováčkem v hudebním světě, již mají jasnou představu, co svojí tvorbou chtějí nabídnout. Kapela se chce prezentovat především tvorbou kvalitních českých textů využívajících výjimečnosti českého jazyka k tvorbě nejrůznějších metafor a mnohoznačných slovních spojení. Vhodně poskládanými slovy vykreslovat příběhy vystihující nejrůznější životní situace, a dát tak posluchači možnost celou píseň procítit, napojit na vlastní životní zkušenosti a emotivně prožít.

„Stojíme si za heslem, že naše hudba by se měla poslouchat srdcem," dodává Marek Ander, klávesista a vokalista Emocí.

Pokud si pustíte videoklip Svítání, můžete sami posoudit, zda mohou svých cílů dosáhnout.

(maa, mic)