Spoustu vystoupení má za sebou ve svém letošním jubilejním roce Národopisný soubor Postřekov.

„Nebylo to tak, že by se pár lidí sešlo a řeklo si: Založíme soubor. Všemu předcházela snaha o uchování živé folklorní tradice a probuzení té mrtvé. Jako datum založení souboru počítáme 6. červenec 1933, kdy se v Postřekově konala velká národopisná slavnost a soubor mimo jiné uvedl Chodskou svatbu. Od té doby se datuje pravidelná činnost souboru," uvedl Deníku k počátkům souboru 38letý Petr Buršík, který nacvičuje jeho vystoupení.

Postřekovští mají za sebou rok bohatý na vystoupení. Při svých prezentacích v Praze, Plzni i Domažlicích neopomenuli zmínit toto výročí, avšak čekali na klidnější část roku, aby je mohli řádně oslavit doma. A ta je právě nyní, v době, než nastane advent a s ním koncerty, na nichž Postřekovští tradičně vystupují.

„Nezapomněli jsme nikdy vyslovit přání, aby bylo stále na co navazovat, hlavně pak na práci a úspěchy těch, kteří ´káru táhli před námi´. V neděli 3. listopadu bude v sále U Nádraží nejdůležitější oslava. Kde jinde a s kým jiným si připít a pobavit se? Přece s lidmi, mezi nimiž je nám nejlépe. Jsme hrdí na to, že soubor reprezentuje právě Postřekov," uvádí soubor s tím, že zve srdečně širokou veřejnost.

Od čtvrté hodiny odpolední se v sále postupně se svými vystoupeními ukáží Národopisný soubor Postřekov i Dětský soubor Postřekov, v podvečer všem zahraje dechová hudba Domažličanka. Vstupné se na této oslavě samozřejmě neplatí.