Martine, prozraďte, jak se kluk z Hostouně vlastně dostane k Walda Gangu? Oslnil jste je zpěvem, tancem, figurou nebo čím?
Oslnil jsem zpěvem, tancem, figurou, inteligencí a celkovým šarmem. Dlouhá léta jsem 'spíkroval' v rádiu a Walda Gang jsem měl na rozhovor a tam to vzniklo. Hledali blázna, tak mě konečně našli.

Jak dlouho už tedy s Waldou objíždíte města a městečka v Čechách a na Moravě?
Už je to 8 let… Hrajeme i na Slovensku, v Maďarsku, Německu a Polsku.

Kolik koncertů za měsíc s kapelou zvládnete maximálně?
Maximálně 69 koncertů (číslo Švejdova dresu), ale spíš tak 58.

Rock v MrákověWalda Gang, Komunál a Tlustá Berta zvou na pořádnou bigbítovou šou, která se bude konat v Kulturním domě v Mrákově o mrákovské rockové noci v sobotu 22. října od 20.30 hodin. Zábava potrvá až do pozdních nočních hodin.

Vydržíte po takové porci koncertů ještě poslouchat Walda Gang třeba v autě nebo tam máte jinou muziku na relax?
Chci mít přehled, tak poslouchám všechno a všechny stanice najednou.

Nevzpomněl byste si na nějaké hodně kuriózní koncertní vystoupení?
Každé vystoupení je kuriózní a jedinečné. Nikdy nevíme, jak to dopadne.

Fanoušci se na vás moc těšili už na Chodrockfest, ale tam to bohužel kvůli zdravotním problémům Vládi Šafránka nevyšlo. Už je v pohodě?
Náš Vládík má srdce Vikinga, čili velkého bojovníka a bojuje každý den. On to prostě nevzdá!

Kolik vás vlastně v kapele je, jací hosté s vámi vystupovali a vystupují? Přijede někdo z nich do Mrákova?
Krom Vondráčkové s námi vystupovali všichni nebo jsou v pořadí. Na Mrákov jednáme s Vondráčkovou, tak uvidíme jak to dopadne.

Na co se tedy mohou fanoušci v sobotu těšit? Máte nějakou novinku?
Máme novinku, která momentálně válcuje hitparády.

Mrákov býval a stále je taková Mekka bigbítu na Chodsku. Pozorujete nějaký rozdíl v atmosféře a publiku v současnosti a v minulosti, dejme tomu před deseti, patnácti lety?
Na západě (jsem rodilej Plzeňák, tudíž patron) jsou lidi naprosto skvělí pařmeni jako loni, předloni a předpředloni a mám takový dojem, že i v úterý.

Během večera vystoupí i další kapely, Komunál a Tlustá Berta. To jsou vcelku stabilní partneři pro Walda Gang, nebo ne?To musí být docela divočina, když se tyhle tři party setkají, ne?
Kluci jsou naše krevní skupina a my jsme slušní kluci. Divočíme od jara do podzimu. Děkujeme za přízeň a těšíme se na Mrákov.