I v roce 2016 totiž dorazí do Holýšova zástupce z britského souostroví. Po Sladech a Smokie jsou na řadě legendární skotští Nazareth.

„Na Pekelný ostrov přivezou v rámci svého vystoupení nestárnoucí hity, zejména pak rockové balady jako Dream on nebo Love hurts," láká za organizátory Jan Halík. Pořadatelé jako v předchozích letech postupně představují kapely, a mezi dalšími zveřejněnými účinkujícími tak jsou opět úderní Škwoři, Doga, či slovenští Horkýže slíže. Po roční pauze opět dorazí i Tři sestry v čele s populárním Fanánkem.

„Přípravy na půlkulatý pátý ročník festivalu jsou v plném proudu a zájem návštěvníků o tuto již tradiční akci na západě Čech potvrzuje i fakt, že byly vyprodány již dvě limitované edice vstupenek za akční cenu. Kromě klasických celofestivalových za 400 korun jsou nyní i k dispozici zvýhodněné 5+1 zdarma za dva tisíce korun," říká Halík.

Pekelný ostrov byl v roce 2015 vůbec největší akcí svého žánru na západě Čech a podle slov pořadatelů nehodlá ani v roce 2016 z této pozice ustoupit. Organizátoři slibují do Vánoc zveřejnit ještě několik dalších účinkujících.