Organizátoři se letos rozhodli pro změnu, a tak tradičně velmi štědré pohoštění bylo připraveno na každém stolu v podobě dvou velkých obložených mís, na kterých nechyběla šunka, sýr, sekaná, roláda a další pochoutky. Tomu všemu pak asistovaly talířky s pěknou porcí sladkých zákusků ke kávě.

Letošní ples měl ve svém programu vše, co od něj návštěvníci očekávali. O úvod se postaraly svým vystoupením děti ze Základní školy v Poběžovicích, které pod vedením učitelky Romany Adamcové nacvičily působivé vystoupení ve stylu mechanických dětských panenek na klíček, kterým si získaly velký aplaus plného sálu. Nechyběla samozřejmě klasická dámská volenka a k ní patřící pestrobarevné karafiáty, kterých si pak nejpilnější tanečnice odnášely domů celé kytice. Tomboly byly letos dvě a obě nabízely zajímavé ceny. Jednak klasická, kdy si výhru návštěvníci mohli zjistit ze seznamů na stolech ihned po zakoupení a rozbalení lístků, a pak ještě losovaná, jejíž výhry byly veřejně losovány, a majitelé šťastných lístků si pro výhry chodili k pódiu. Tak se o svém novém majiteli dozvěděl i divočák, který byl jednou z hlavních cen.

Poběžovický ples.Zdroj: Vojtěch Kotlan

Nebyl by to snad ani „školský a myslivecký“ ples, kdyby nepřišlo půlnoční překvapení. Tím letos bylo vystoupení učitelského sboru základní školy. Nejprve dámy napochodovaly v bílých pláštích za zpěvu budovatelského hitu Pionýři, pionýři, malované děti…, aby se po chvíli proměnily v hoštické selky a bavily sál na téma z filmu Seno, slunce… Tak si mohli diváci za podmanivé hudby z filmu připomenout některé sekvence z Troškovy veleúspěšné trilogie, ve kterých nemohl chybět páter Otík s neodmyslitelným kapesníkem na hlavě, černým deštníkem, košíkem bylin a bicyklem, dámy nacvičující přehlídku s knihami na hlavách, či závěrečná sekvence se slámovým věncem. Opravdu dobře naladění návštěvníci odměnili všechny účinkující zaslouženým dlouhotrvajícím potleskem.

Poběžovický ples.Zdroj: Vojtěch Kotlan

Celý ples doprovázela známými českými i světovými hity kapela NIGHT EXPRES, která neúnavné tanečníky zdárně dovedla ve dvě hodiny po půlnoci do cíle.
Text a foto: Vojtěch Kotlan