Holýšovský 'Pekelňák' se blíží. Velkolepému rockovému festivalu Pekelný ostrov se za uplynulé čtyři roky podařilo vyrůst do největšího hudebního open-air festivalu svého žánru na západě Čech a letos 8. a 9. července by tomu nemělo být jinak.

Hlavní zahraniční host pátého ročníku je opět z britských ostrovů. Dorazí totiž skotská rocková legenda Nazareth a kromě písní z předloňské desky Rock'n'Roll Telephone představí určitě i nestárnoucí hity jako Love Hurts či Dream On.

Po roční pauze se na Pekelný ostrov také vracejí nestárnoucí Tři sestry v čele s nezaměnitelným Fanánkem, chybět nemohou ani slovenští Horkýže slíže a punk-rockové Iné Kafé, které se navíc představí s původním baskytaristou Petrem „Forusem" Fórou. Po roční pauze se také vrací Petr Hrdlička s kapelou Škwor.

Velkolepý koncert pro holýšovské publikum slibuje i jeden z největších hitmakerů u nás, kapela Chinaski na čele s Michalem Malátným. Nováčkem na festivalu budou pražští Pipes and Pints, kteří přivezou punkrockový nářez doplněný o skotské dudy.

Na festivale dále vystoupí již tradičně Doga, Arakain, Rybičky 48, Komunál, Debill heads, či Hand Grenade, Traktor, Emoce, Trautenberk a řada dalších.

Program Pekelného ostrova 2016.Zdroj: archiv

Pátý ročník chystá řadu novinek a překvapení. Pro větší pohodlí návštěvníků bude letos k dispozici úschovna cenností. Chybět nebudou ani relaxační zóny, dostatek WC, sprchy s teplou vodou, non-stop bar a ráno snídaňová menu.

Pekelný ostrov bude v roce 2016 součástí prestižního projektu „Čistý festival". Na stánku Čistý festival se za určitě přinesené množství plastů nebo papírů budou rozdávat různé odměny či pivo zdarma, součástí bude i stylová samostatná scéna REC.stage.

Pekelný ostrov začíná již tento čtvrtek zahřívacím večírkem zdarma před areálem festivalu. Nyní je možné zakoupit jednodenní festivalové vstupné za 500 korun, a celofestivalové za 680 korun. Za stejnou cenu bude vstupné k prodeji i na místě. Všechny další praktické informace najdete na stránkách www.pekelnyostrov.cz.

Mapa areálu Pekelného ostrova 2016.Zdroj: archiv