Sešly se zde děti snad všech věkových kategorií a v nejrozmanitějších maskách.

Karneval zahájily svým vystoupením právě děti z mateřské školy.

„Hlavní organizátorkou a režisérkou letošního vystoupení, které mělo název Vodnická šou, byla Lenka Petrikovičová a myslím, že bylo velice vydařené. Na přípravě karnevalu, který má každý rok jiné téma, se podílejí všichni naši zaměstnanci. I když je s ním vždy spousta práce a starostí, děláme to moc rádi a máme radost, když jsou děti a rodiče spokojení,“ uvedla ředitelka staňovské mateřské školky Marie Němcová.

Jako na každém správném karnevalu ani zde nechyběla taneční hudba, o kterou se postaral DJ Miroslav Bozděch, tombola či soutěž o nejlepší masku.

"Porotu, která vybere 10 nejlepších masek z větších dětí a 20 z těch menších, tvoří sami rodiče. Aby to nebylo nikomu líto, budou odměněny malou dobností všechny masky. Sešla se nám také bohatá tombola, o kterou se postarali jak rodiče, tak sponzoři, bez kterých bychom tento bál pořádat nemohli,“ dodala Němcová.

„Chodíme sem každý rok. Vždycky jsme mile překvapeni něčím novým. Zdejší učitelky z mateřské školy to s dětmi velice umějí a každé vystoupení je moc pěkně připravené. Mám pocit, že je na tomto karnevalu rok od roku větší účast. Masku vodníka pro své dítě jsem vyrobila sama. Dělám to moc ráda a na čase stráveném při výrobě mně nezáleží. Vybereme vždy poměrně jednoduchou masku,“ řekla Ivana Fejtková ze Staňkova.