První gratulant byl starosta obce František Jílek.

  „Vracíme se k tradici. Ženy si oslavu svého svátku určitě zaslouží a to od babiček až po slečinky z mateřské školky,“ řekl.
Pozadu nezůstal ani starosta SDH Josef Stuiber, který kromě gratulace pozval všechny přítomné na oslavu 115 let sboru a další akce hasičů, mezi kterými je také několik žen, a ty, které nejsou přímo členkami hasičů, manželům ochotně pomáhají.

Odpoledne plné zábavy odstartovalo vystoupení dětí z chodskolhotské mateřské školky.
Děti si díky roztomilým tanečkům okamžitě získaly publikum. Při recitaci a zpěvu se  maminky a babičky už neubránily slzám dojetí.
„Tohle je vždycky ten nejkrásnější dárek,“ nechaly se slyšet ženy a nadšeným potleskem odměnily i závěrečné kolečko, které si spolu  s dětmi zatančila i paní učitelka Jana Fridrichová, která společně s paní ředitelkou Petrou Černou dětské vystoupení připravila.

Po roztomilém vystoupení dětí patřilo jeviště ochotnickému divadelnímu souboru Černoch z Černíkova, který svým představením Lucerna aneb Boj o lípu pobavil nejen ženy, ale dle ohlasu všechny přítomné.

Po divadle se sálem lhotecké sokolovny rozezněly harmoniky. Harmonikářské trio Pošumavské heligonky  mají v Chodské Lhotě své skalní fanoušky.

Kromě uměleckého zážitku si dámy odnesly domů i kytičku, kterou dostaly od hasičů. Ti nezapomněli ani na občerstvení v podobě chodského koláče a kafíčka.

„Tak proč neslavit svátek žen? Vždyť to bylo dojemné, slzička ukápla, zpívalo se, lidi byli pohromadě.  Ti,  kteří tento svátek berou jako součást politiky, nám můžou políbit,“ řekl Milan Zajíc z Chodské Lhoty.