To byl zdařilý vánoční koncert, který se konal v pátek v Mezholezích u Kdyně.

Všem přítomným posluchačům přijel letos v předvánočním čase zahrát akordeonový soubor Lentilky, který působí při ZUŠ ve Kdyni pod vedením učitelky Petry Vlčkové. Skládá se z osmi akordeonistů, jedné klarinetistky a jednoho bubeníka.

A protože o Vánocích nesmí chybět dárky, nadělily děti svojí paní učitelce novou dirigentskou taktovku, a tak měla taktovka na koncertě v Mezholezích svoji premiéru.

První účinkující koncertu byl nejmladší žák Zdeněk Patka, který zahrál společně s učitelkou koledu Štědrej večer nastal. Po něm vystoupili sólisté, dva žáci a jedna žákyně, kteří se připravují na soutěže do německého Klingethalu a na Plzeňský akordeon, které se budou konat příští rok v únoru a v březnu, a zahráli několik skladeb. Následovalo trio, které vzniklo právě pro tento koncert a zahrálo divákům tři známé koledy. Poté už nastoupil celý soubor, a protože se koncert konal v hospodě, nemohly chybět samozřejmě lidovky. Harmonikáři zahráli známé písničky Žádnej neví, co jsou Domažlice a Mrákovská hospoda. Potom si diváci poslechli Skotský lidový tanec a ústřední písně z filmů Šmoulové a Lví král. A na závěr si všichni i s publikem zazpívali ještě jednou koledu Štědrej večer nastal.

Krásný koncert odměnili diváci velkým a bouřlivým potleskem. Pan starosta všem poděkoval a rozloučil se se všemi s přáním krásně prožitých svátečních dní.

Martina Matějková