Mathias Westerdijk v sólové hře a bicí ansámbl TEP z třídy učitele Kamila Jindřicha zvítězili ve dvou vypsaných kategoriích, navíc pozici postupového náhradníka mezi jednotlivci získal Petr Šerlovský. „Plzeňský kraj měl přidělena 4 postupová místa do celostátní soutěže, z nichž dvě a jedno náhradnické místo získali bubeníci z Domažlic,“ radostně konstatoval Jindřich.

Soutěž proběhla ve velkém sále MKS v Domažlicích. Zúčastnili žáci jí žáci uměleckých škol z celého Plzeňského kraje, vystoupili jak sólisté, tak ansámbly. „Všichni přítomní učitelé i soutěžící měli velkou radost z toho, že jednou z cen byl workshop předního českého bubeníka Klaudy Kryšpína, jednoho z porotců,“ zmínil domažlický učitel, který byl zároveň hlavní organizátor krajské soutěže. Předsedou poroty byl Radek Břicháč, člen krajské umělecké rady Středočeského kraje.

„Chtěl jsem, aby soutěž nebyla jen poměřováním sil, ale aby účastníky i jejich pedagogy inspirovala a byla přínosem a zdrojem dalšího elánu a energie pro jejich bubnování, což se snad podařilo. Jsem moc rád, že se Klaudius Kryšpín soutěže jako porotce zúčastnil a byl ochoten předávat své zkušenosti. Byl neúnavný a kvůli zájmu přítomných skončil až po 21. hodině. Pro mnohé to byla skvělá příležitost setkat se osobně s dnes již legendou české bubenické scény,“ říká Jindřich.

„Oproti jiným soutěžím byla atmosféra velmi příjemná. Jsem s výsledky velmi spokojen a myslím, že i ostatní soutěžící byli spokojení. Je třeba říct, že porotci měli velmi těžkou práci, protože všichni hráli skvěle,“ uvedl vítěz Mathias Westerdijk, který postoupil do celostátního kola:

„Poznal jsem spoustu nových bubeníků a zahrál si před skvělou porotou. Jsem rád, že se mé vystoupení líbilo, a sám jsem se svým výkonem spokojen. Všem zúčastněným bych chtěl poděkovat za opravdu krásný den,“ řekl Petr Šerlovský, který obsadil rovněž 1. místo a stal se náhradníkem na postup.

Odpad se objevil i na Černé Řece.
Odpad z Německa se objevil i na Černé Řece