Novou divadelní hru napsal a zrežíroval Miroslav Zdanovec.
„Zkouška je komedie ze školského prostředí. Je to takový průřez jedním zkouškovým dnem. Dotýkáme se problémových témat témat, jako je například šikana učitelky a nebude chybět milostná zápletka mezi žákyní a učitelem," popisuje Zdanovec.

Diváci se mohou těšit i na zbrusu nové písničky, které jsou součástí hry. Tři melodie složila hudební legenda Jaroslav Rajtmajer.
„Jaroslav Rajtmajer je zakladatel hudebních skupin Elegie a později známého Extra Bandu. Napsal hity jako Vlak do Nice, Poslední zvonění nebo Hráli jsme holkám. Protože spolu od letošního roku spolupracujeme, poskytl nám Jaroslav tři zbrusu nové melodie, které jsem já otextoval. V divadelní hře zazní i jedna píseň od mladého hudebníka z Horšovského Týna Tomáše Bízka, který napsal text i hudbu," pokračuje Zdanovec.

Premiéru uvedou milavečští ochotníci v sobotu 17. prosince od 18 hodin v Kulturním domě v Milavčích.

Patra milavečských ochotníků má za sebou už dvě úspěšné hry, které také napsal a režíroval Miroslav Zdanovec, a to Kancelář a Skříň.
„Dvě předchozí hry jsme hráli pouze doma. Se Zkouškou bychom chtěli vyrazit i ven. Naším cílem je dostat se na Divadelní máj do Horšovského Týna," dodal.