Po temně démonickém intru se na pódiu uvedla kapela singlem Keine Lust z alba Reise, Reise.

„Dobrý večer, Česko – Polsko jedna nula!" přivítal Martier, frontman kapely, fanoušky. Řvoucí řady diváků přerušila až houslová melodie další skladby – Mein Teil. Kapela nenechala fanoušky vydechnout a řízným tempem zásobovala hudební nadšence peckami, jako Sonne, Waidmanns Heil, Ich will a celkově vyváženým průřezem diskografie německých originálů.

Šestice libereckých muzikantů dokázala rozhicovat i slečny na podpatcích.

„Běžně naše show provází pyrotechnické efekty, ale protože klub není na ohně, hromy a blesky přizpůsoben, vystačili jsme si s konfeťákem a teatrálními scénkami, jako je například korida při Te quiero puta, náznak soulože se šlapákem nebo „násilnění kytaristy," popsal Will, klávesista a kapelník – pyrotechnik.

Celkový dojem kapely podtrhly originální kostýmy, spolu se vzhledem zpocených a zmazaných německých horníků.  Aby fandové podpořili svůj team, nezapomněli si vzít rammsteiní trička, namalovat si znaky kapely na obličeje a dekolty.

„Poprvé jsme na našem koncertu viděli fandy s českou vlajkou, fotbalovým outfitem a obřími klobouky. Jeden takový mi skončil během sóla na hlavě," dodává kytarista Mr.+.

„Klubů, jako je Death Magnetic, je v Čechách hodně málo, hraje se nám tu velice dobře, skvělí lidi, výbornej zvuk a celková atmosféra. Jsme tu již potřetí a pokaždé se sem rádi vracíme. Majitelé, zvukař i obsluha jsou jako vždy perfektní," chválil si klub bubeník Putu.

Autor: Silvie Lintimerová