„Na prvním je zachycena vesmírní krajina, jež znázorňuje, že jsme součástí vesmíru, další ukazují hezké okamžiky v životě - západ slunce, jezero, podvečerní tůňky," vypráví malířka a pokračuje: „Na dalších se příroda už začíná bránit lidským zásahům, nejprva na obraze Křehká krajina, a pak se už obaluje na svoji ochranu kovem na obraze Ocelová krajina."

Neobvyklý seriál pokračuje obrazy, kde příroda ´žaluje´. Jsou na nich zachyceny zatemnělá obloha či ponuří havrani. Další výjev značí varování Země (kopec obtočený hadem, skvrny na slunci).

Smutné obrázky pak přejdou v ty, které zobrazují naději a nový začátek (kamínky, slunce v duši, radost ze vzchopené přírody).
„Na závěr vystavuji obraz starého stromu, který opět rozkvétá a objevuje se na něm nové listí," popsala Hrušková. Všechny vystavené obrazy autorka nakreslila tužkou.

„Používám měkké, střední i tvrdé tužky," říká domažlické malířka. „Co potřebuji vypíchnout dopředu, dělám měkkou tužkou," nechala nahlédnout do svého pracovního postupu. Na jednom obrázku pracuje až 60 hodin.

Výstavu si mohou zájemci prohlédnout až do 2. listopadu ve vestibulu domažlické pobočky ČSOB na náměstí Míru. Otevřeno je v pracovní dny od 9.00 do 12.30 hodin a od 13.30 do 17.00 hodin. Veřejnost bude moci zanedlouho poznat i další oblast tvorby Jany Hruškové. V Galerii bratří Špillarů bude od listopadu vystavovat desítku svých akrylových obrazů, které jsou protipólem nyní vystavovaných drobnějších kreseb.