Před zahájením slavnostního ceremoniálu čestná stráž odešla na hřbitov položit věnec a uctít památku zemřelých členů sboru.

Pak už se slova ujal starosta kolovečských hasičů Radek Vágner. Připomenul bohatou historii sboru a pozvednul i jeho současnost.
Jak už je na každé podobné oslavě zvykem, byli odměněni zasloužilí členové sboru, jimiž jsou v Kolovči Václav Zoubek, Václav Vágner, Jaroslav Vágner, Ludvík Dolejš, Karel Šicho, Jan Cozl, Jaroslav Koza, Václav Kadlec, Petr Konop, Jana Mrázová a Petra Konopová.

Největší hvězdy ale byli mladí hasiči. Ti obdrželi za vzornou reprezentaci Kolovče a výbornou práci medaile a dort. „Všimněte si, že s mladými hasiči jsme nemuseli za celých patnáct let řešit ani ten nejmenší problém,“ pronesl v legraci k ostatním členům Vágner.

Domažličtí hasiči předali Kolovečským k výročí trochu škodolibý dar. „V Domažlicích víme, že tady v Kolovči máte problém s časem, tak jsme vám do vašeho zrekonstruovaného hasičského svatostánku přivezli sošku sv. Floriána a hlavně hodiny, abyste si ten svůj čas poopravili,“ pronesl zástupce domažlických hasičů.

Starosta Vágner hodiny přijal, za dar poděkoval a prohlásil: „Hodiny jsou sice super, ale už svítí sluníčko, takže my si ten čas poopravíme po svém.“

Po slavnostním úvodu pokračovaly oslavy bohatým programem. V klubovně hasičské zbrojnice byla připravena výstava fotografií, které mapovaly činnost sboru od historie až do současnosti, návštěvníci mohli obdivovat historickou i novou hasičskou techniku. Domažlický záchranný sbor předvedl slanění z plošiny a nakonec s velkou slávou předvedla své umění kolovečská hasičská drobotina.