Stal se absolutním vítězem krajského kola a svůj triumf obhájil i v Praze. Z Plzeňského kraje tam postoupilo 6 soutěžících, celostátního finále se zúčastnilo zhruba 80 soutěžících v 9 kategoriích.
„Nervy při vyhlašování výsledků pracovaly na plné obrátky, všichni soutěžící hráli skvěle, přeci jen se zde sešli vítězové krajských kol, takže úroveň byla velmi vysoká. O to větším a milejším překvapením bylo první místo. Kája má velký talent a tvůrčí potenciál, technicky je již velmi vyspělým hráčem a je radost ho učit," chválí ho jeho učitel z domažlické ZUŠ JJ Kamil Jindřich. Karel Kuneš je žákem třetího ročníku druhého stupně této školy, jinak studentem Gymnázia Jindřicha Šimona Baara.
Jak byste popsal svůj vztah k hudbě?
Hudbu mám rád od malička, je velkou součástí mého života, je to oblast, kde realizuji své sny a ničím mi není bráněno. Měl jste hudební vzor ve vaší rodině?
Muzikantů máme v rodině dost. Každý ze sourozenců na něco hraje, takže je doma slyšet leccos.
Zkoušel jste hru na jiné nástroje, než jste se dostal k bicím?
Kromě bicích jsem hrál na flétnu a kytaru, které se ve volném čase věnuji doteď. V současnosti hraji již delší dobu na housle.
Jak vás napadlo věnovat se zrovna bicím?
V tomhle jsem měl jasno od malička, chtěl jsem být bubeníkem, tento nástroj mě fascinoval. A přes perkusní bicí nástroje na základní škole jsem se nakonec dostal k soupravě v hudební škole.
Jak dlouho na ně hrajete?
Sedmým rokem.
Kolik času týdně cvičíte?
To je různé, podle toho, jak to jde skloubit se školou.
Jakému profesnímu oboru byste se chtěl v budoucnu věnovat?
Nejraději hudbě, pokud to bude možné a já věřím, že bude.
Je něco, co vás na hře na bicí speciálně baví a naopak něco, co vadí?
Na bicích jsou nejlepší ty možnosti neomezených kombinací, ať už jde o to, jak si soupravu vybavíte nebo postavíte, nebo o to, jakým stylem a co na ně chcete hrát. Vadí mi to, že když se někde hraje, ostatní mají naladěno a já ještě nosím bubny z auta. Naštěstí se často najde někdo, kdo se vám nabídne s pomocí.
Mohou vás posluchači vidět v nějaké kapele?
V kapele nehraji, své nápady si nahrávám doma sám, je-li dostatek času, některé dávám na YouTube.