Při nedělním dechovkovém festivalu, který nabídne tři devadesátiminutové bloky zúčastněných kapel, se v tlumačovském AMFI bude muset obejít bez kapelníka domácí Dupalka.

„Jsem po operaci kolene, takže tam nebudu. Ale moc mě těší, že můžeme zahrát už druhý rok po sobě. Dá se říci, že jsme místní kapela založená v Tlumačově, proto je pro Dupalku vystoupení ctí i závazkem," řekl nám Michal Jansa.

V Tlumačově se představí i kapela Dubňanka z Dolních Dubňan – obce, která leží na půl cesty mezi Brnem a Znojmem. A právě v Brně, dokonce v Chodské ulici, bydlí kapelník Dubňanky. Nešlo se nezeptat, jak se těší Brňan z Chodské ulice na Chodsko.

„Na Chodsko se těším nejen já, ale celá kapela. Naposledy jsme u vás na západě Čech hráli loni koncem roku, a to v Plzni, v pořadu Josefa Pospíšila. Na Chodsku budeme hrát poprvé. Těšíme se a budeme rádi, když se naše kapela, která hraje klasickou moravskou hudbu, bude obecenstvu líbit. Budeme se snažit předat naše písničky co nejlépe, což je naším dobrým zvykem. Naše motto zní: Bavit se s přáteli," uvedl kapelník Petr Kadaňka.

Třetí účastnicí festivalu je kapela Šohaji. „Na Chodsko se vždycky těšíme, v Tlumačově už jsme hráli, ale na tamním festivalu budeme vystupovat poprvé. Těšíme se tam i proto, že je tam výborné publikum," chválil kapelník Josef Rapáč.

Pro čtenáře máme SMS soutěž o tři volné vstupenky. Otázka: Kdo byl hlavním tahákem loňského festivalu?

SMS odpovědi se svým celým jménem a adresou můžete posílat do páteční 12. hodiny na tel. č. 602 66 11 76.