Na co z prosincového kulturního programu byste chtěl zvlášť upozornit?
Adventní čas již probíhá, a tak některé „vánoční" akce jsou za námi (Melody Makers Ondřeje Havelky, Orchestr Václava Hybše). Z toho, co nás ještě čeká, budou jistě zajímavé vánoční koncerty vokálního souboru Gentlemen singers 12. prosince nebo vystoupení Michala Pavlíčka 15. prosince ve velkém sále MKS. Pozornosti diváků jistě neunikne ani 23 vystoupení v rámci cyklu Hudba u stromečku.
Jak složité je vybrat, které žánry ´zapadnou´ do vánočního programu ?
Každý si pod „vánoční hudbou" jistě přestaví něco jiného. Možnosti dnešní hudební nabídky jsou velké a nabízí mnohé variace. To je samozřejmě dobře a na první zamyšlení je to možná jednoduché, nicméně při zohlednění pestrosti a různorodosti celé programové struktury, finančních dispozic a zachování kvality se snažíme každý rok program přizpůsobit zájmu veřejnosti a naší zkušenosti.
Stálo zajištění některého pořadu zvláštní úsilí (například získat u účinkujícího volný termín, zvláštní požadavky na techniku apod.) ?
Bohužel jsme se letos právě z termínových důvodů stali svědky toho, že se vánoční program či pořad v rámci vánočního turné u daného interpreta odehrál ještě před zahájením Adventu. I přesto jsme rádi, že si interpreti své publikum našli. Ale tento termínový problém se netýká jen vánočních akcí, toto řešíme vlastně po celý rok.
Bude v prosinci i nějaký zvláštní vánoční program v kině? Jak se osvědčila víkendová promítání od 22 hodin – našli si diváci cestu do kina v tento čas?
Celá programová struktura v kině Čakan je zatím takový prvotní nástřel a experiment – podle zájmu diváků na něj budeme reagovat a jistě dojde k mnoha úpravám. A to právě z důvodu přizpůsobení se našim divákům.
Každopádně jsem překvapen zájmem o naše kino, které společně s očekávaným standardem občerstvení pokrývá požadavky současného diváka.
Další stavební úpravy celého objektu jistě přispějí ke zvýšení kvality poskytovaných služeb.
I letos máte v nabídce vánoční balíček – v čem je pro diváky výhodný?
Troufám si říci, že výhodný je zejména v tom, že mnohým zatím nerozhodnutým a váhajícím nabídne variantu vánočního dárku pro své blízké. Znám to ze svého bezprostředního okolí i ve všeobecné rovině – každoročně se všichni snaží udělat druhým radost, jen nevědí, jakým způsobem. Ale pokud jsme se vešli do vkusu a přání potencionálních návštěvníků, je to jedině dobře a hlavně je to naplnění očekávání a opodstatnění důvodu, proč jsme vánoční balíček vytvořili. Navíc každý, kdo si zakoupí více než 3 vstupenky z tohoto balíčku, obdrží slevový kupon ve výši 30% pro dvě osoby na jedno filmové představení v kině Čakan, což platí pro leden a únor 2014.