Jinak tomu není ani v Domažlicích, kde vystoupí v neděli 16. 12. od 19:00 v sále MKS. Jak se na takové úspěchy tváří sám Ledecký? „Je to malý zázrak a já si to moc užívám!“ Svým způsobem je malý zázrak skutečnost, že deska vydaná před 22 lety v roce 1996 – Sliby se maj plnit o Vánocích – bude roky sklízet takové ohlasy. „Nečekal jsem, že si deska vynutí každoroční turné, ale vedle stromku a ryby se za těch 22 let stala v českých domácnostech jakousi výbavou,“ popsal své dojmy Ledecký a se smíchem dodal, že se klidně můžeme pomalu bavit i o vánočním turné o dalších X let později.

O akustické předělávky známých hitů se na jevišti stará doprovodná kapela a M. Nostitz Quarteto. Část publika, která dává přednost klidnějším verzím oproti rockové divočině, se může těšit na akustické turné. To bude pro Janka premiéra. „Uvědomil jsem si, že si nejčastěji vyhledávám akustické koncerty. Takové hraní je jako síto a projdou jím jen ty nejsilnější písničky. Dostanete se do jejich jádra, až na dřeň,“ uvedl muzikant. Je třeba však akustické a elektrické turné střídat. „A já už to nevystřídal zatraceně dlouho,” vysvětluje, proč se fanouškům rozhodl nadělit další dárek v podobě série jarních koncertů, na nichž dostane prostor i tvorba skupiny Žentour.

Lucas Bolek z Boru u Tachova (3 110 g, 49 cm) se narodil v Domažlické nemocnici 11. prosince v 18:44 hodin mamince Kataríně Harvanové a tatínkovi Antonínu Bolekovi. Doma se na brášku těšila Katrin Bolková.
FOTO: V prosinci se nám narodili