Tuto hořkou komedii, v níž nechybí černý humor, životní optimismus, laskavost ani láska, která kvete v každém věku, si pro letošní sezonu vybrali hostouňští ochotníci.

„Hru jsem viděl asi před tři čtvrtě rokem v televizi. Rozhodl jsem se pro ni i proto, abych letos uvolnil ruce hercům. Nemají žádnou práci se scénou a mohou se tak věnovat pouze hraní,“ řekl režisér spolku Milan Lešek s tím, že v souboru jsou typy herců výborně odpovídající jednotlivým postavám.

Diváci letos na jevišti uvidí pouze sedm ochotníků, mezi nimiž se poprvé na prkna, co znamenají svět, postaví i hostouňský starosta Miroslav Rauch.
„Je tam krásná malá rolička, která je přímo stvořená pro začátečníka. Starosta má sice obrovský strach, protože ačkoliv si projevů užije během roku dost, na jevišti ještě nestál,“ prozradil se smíchem Lešek.

Stěžejní postavy ve hře Popel a pálenka představují  Božena Vondrysková a Dana Lukášková. Premiéru hořké komedie, jejíž děj vtáhne diváky do rodiny, mezi jejímiž členy vypukne boj o rodinné dědictví, a jejichž představy, jak s dědictvím naložit, se velice různí, uvedou hostouňští ochotníci v sobotu 21. dubna od 20 hodin v Kulturním domě v Hostouni.