V tamním kinosále se v pondělí od 19 hodin bude konat Španělský večer s Carmen. Komponovaný program je tvořen pěveckými a tanečními vstupy, kde se objevují nejslavnější hudební kusy se španělskou tematikou jako je Bizetova Carmen, nebo písně F.G. Lorcy a M. de Fally.

Uši návštěvníků potěší přední česká mezzosopranistka Edita Adlerová, která se tematice zpracování Carmen věnuje celou svou pěveckou kariéru a vytvořila již několik úspěšných pořadů a programů s tímto námětem.

Pěvkyni doprovodí flamencová kapela Miroslava Žáry, který se již po několik let věnuje jak klasické kytaře, tak interpretaci flamenca. Hudební zážitek obohatí ještě precizní housle Anny Štěpánové a nemůže chybět ani perkusní nástroj zvaný cajón Juraje Papi Garaje, který neodmyslitelně patří k tomuto stylu.

Pastvou pro oči pak beze sporu budou i kreace flamencové tanečnice Loly Karpenka. Ta pochází z Běloruska a návštěvníkům horšovskotýnského kinosálu předvede ty nejkrásnější tance v kouzelných kostýmech z dílny světoznámého návháře Osmany Laffity.

Výherci lístků na španělský večer

Připravili jsme soutěž o vstupenky na Španělský večer s Carmen, který se koná 15. dubna od 19 hodin v kinosále. Stačilo na soutěžní otázku správně odpovědět, že autorem opery Carmen je Georges Bizet. Po jedné vstupence získávají výherkyně Lydie Cibulková ze Žďánova a Libuše Kubertová z H. Týna. Vstupenky pro ně budou připraveny u pokladny před začátkem představení. Předprodej vstupenek probíhá v infocentru v H. Týně, tel: 379 415 151.