Před zraky desítek diváků předvedla, jak vykostit a nafiletovat kapra a pak se s chutí pustila do přípravy rozmanitých rybích pochoutek.

Za půl hodinky mohli přihlížející ochutnat kapra po tyršnrojtsku, na zelenině či bylinkami plněné kapří závitky.
„Recepty jsem hledala v celém severním Falcku. Všechny jsem vyzkoušela a vybrala jsem ty nejlepší a nejchutnější a ty jsem vydala ve své  speciální  rybí kuchařce. Ryba je typická pro oblast Tirschenreuthu, Máme tam stejný počet rybníků jako je v Tachově. " říká Elsa Bächer.

Ten, kdo rybě příliš neholduje, také nepřišel zkrátka a mohl na to jít hezky po česku a dát si klobásu či kus vepřového. S plným žaludkem pak mohli návštěvníci obdivovat zručnost krajkářky, drátenice, kováře, zahradnice či svíčkářky, nebo si při hudbě jen tak posedět.

„Program letošního Regonálního dne je opět sestaven v duchu lidového rčení Řemeslo má zlaté dno," řekla v průběhu sobotního programu Sylva Heidlerová, manažerka MAS Český les, která spolu se Střední odbornou školou Horšovský Týn pořádala v Horšově tuto akci již potřetí.