Již od deváté hodiny ranní budou 6. dubna k vidění na parkovišti před městskou halou (Stasthalle) v Eschlkamer Strasse nejen svátečně oblečení jezdci na koních, ale také vyzdobené povozy.

Ti se ve tři čtvrtě na deset vydají na cestu furthskými ulicemi. Nejprve objedou kapli sv. Linharta (Hl. Leonhard), jež se nachází přes silnici naproti parkovišti.

Svátečně oblečení jezdci i kočí, ozdobení koně i povozy skýtají rok co rok sváteční podívanou. Tu si nenechají ujít ani čeští koňáci a hlavně pak rodiče i prarodiče s dětmi, kteří návštěvu sousedů upřednostňují před velikonoční pomlázkou. A je skutečně na co koukat i po letech, co se ve Furthu toto koňské procesí koná. Od prvního totiž uběhlo už přes 250 let a každoročně je možné vidět v procesí na 300 koní, ať už s jezdci, či zapřaženými do povozů!

Zhruba hodinu trvá průvodu uspořádanému na počest sv. Linharta, než objede město po silnicích lemovaných stovkami diváků a dojede na náměstí, kde ho již vyhlížejí ti, kteří chtějí být přítomni mši pod širým nebem, při níž je žehnáno koním, jejich jezdcům i majitelům a hospodářskému zvířectvu vůbec.

V závěru mše dochází na rozdělení posvěceného chleba sv. Linharta, jenž připomíná malé bulky, koníkům. Někteří hospodáři pak berou tuto nevšední pochoutku, která má zajistit zvířatům zdraví a prosperitu, domů pro dobytek.

Na závěr upozorňujeme, že kvůli procesí budou pro veškerou dopravu střed města i okolní ulice ve směru od Eschlkamu a dále kolem vlakového nádraží k náměstí uzavřeny.

Seřadiště účastníků jízdy je vyznačeno na mapě.