„Soutěž má putovní charakter a finále se proto každým rokem koná v jednom z partnerských měst. Letos se uskutečnilo v Domažlicích, v příštím roce míří na jih Čech, do Vimperku,“ říká manažérka projektu Pavlína Brunclíková s tím, že přesto bude – stejně jako v minulých letech – Dívka Šumavy rozsahem své propagace zasahovat po celé oblasti západních i jižních Čech.

„Soutěž vyhlásíme letos v prosinci a na finálový galavečer přijde čas v říjnu 2009,“ dodává Brunclíková s tím, že akce, jejímž mediálním partnerem je samozřejmě váš Deník, si v oblasti jihozápadních Čech získala velkou popularitu, sledovanost, oblibu a jistou tradici,“ dodává.

Podle zakladatelky Dívky Šumavy je to nejen tím, že se soutěž stala vyhledávanou mezi mladými dívkami, které se chtějí mezi finalistky soutěže každým rokem zařadit, ale i ve sférách obchodních, o čemž svědčí věrnost téměř všech, zejména hlavních, reklamních partnerů soutěže, tak i na úrovních vedení krajů a měst, která akci každým rokem zaštiťují a podporují.

„Cílem soutěže není směrovat mladé, krásné dívky pouze k ´lesku hvězd a přehlídkových mol´, ale propagovat opravdu zdravou krásu, a to fyzickou i duševní, rozšířit jejich rozhled v jiných oblastech, než jsou standardně vzdělávány, umožnit jim získání zdravého sebevědomí, dopřát dívkám pohybové průpravy i konverzace v cizím jazyce. A hlavně: Otevřít jim nové možnosti, ukázat, jak mohou využít vlastní schopnosti či vzhled v oblastech sociálních a podobně,“ zakončuje Brunclíková s tím, že pro Dívky Šumavy soutěž finálovým večerem zdaleka nekončí.

Každoročně dívky absolvují několik besed, přednášek, školení o zdravém životním stylu, pohybu a výživě. Aktivně se zapojují do podpory různých charitativních projektů jako jsou Adopce na dálku, podpora Domova pro osoby se zdravotním postižením v Bystřici, podpora Centra pro poruchy příjmu potravy či do úklidu Šumavy. Působí tedy v mnoha oblastech lidské činnosti.

O vyhlášení soutěže budeme podrobně informovat.