Tentokrát se skupina zúčastnila Mohelnického dostavníku – mezinárodního festivalu trampské, country a folkové hudby, který se již po 39. konal v Mohelnici na Olomoucku.

Pouliční lampa se zapojila do soutěžní části festivalu a získala druhé místo v internetové anketě fanoušků a zvláštní cenu Mohelnického spolku ručních řemesel.

„Pro nás je to obrovský úspěch, že jako nejmladší kapela se nám podařilo získat přízeň tam, kde nás nikdo dříve neznal a nikdy o nás neslyšel," prohlásil kytarista Lukáš 'Kosán' Forst. „Odehráli jsme tři písničky na hlavním pódiu v rámci soutěže a pak čtyřicet minut v rámci vlastního koncertu na druhém pódiu v areálu – Duhové scéně," poznamenal.

Pouliční lampě se letos dařilo také v soutěži MÚZA, má za sebou rovněž koncerty například na Baldovské pářce, při Zakončení školního roku s rockem v Letním kině Domažlice či na Mlejnfestu u Ždánova. Dne 17. října ji čeká vystoupení v domažlickém rockovém klubu Death Magnetic společně se skupinou Concrete Ostrich.

Kapela Pouliční lampa se dala dohromady v loňském roce. V její sestavě najdeme Jana Moryska (akustická kytara, zpěv, basový buben), Karla Píšu (elektrická kytara), Jiřího Havruseviče (zpěv a dechové nástroje), Vojtu Buršíka (baskytara), Karla Hemalu (zpěv, tamburína) a Lukáše Forsta (akustická kytara).

Žánrově kluci z Pouliční lampy hrají folk-rock.

„Náš styl se ale asi ani moc vystihnout nedá, to prostě člověk musí slyšet," podotkl kytarista. „Máme velký žánrový rozsah od středověké balady až po punkové zvěrstvo. Snažíme se zakomponovat co nejvíce rocku, abychom svou hudbu přiblížili lidem, ale stopa folku v naší tvorbě výrazně převažuje," dodal.