Podle původních plánů přitom měla být nová technologie zavedena již v závěru loňského roku. „Do výběrového řízení  se přihlásily dvě firmy. Jedna z nich nedodala potřebné podklady, a tudíž musela být ze soutěže vyloučena," popsal tehdy výsledek prvního výběrového řízení starosta Miroslav Mach. Zákon nedovoloval pokračovat ve výběrovém řízení s jediným uchazečem, a tak muselo být zrušeno.

V současné době radnice zakázku vede v režimu tzv. jednacího řízení s uveřejněním. Nabídku tak podávají pouze vybraní zájemci, kteří jsou poté zadavatelem vyzváni k jednání. Výsledek by měl být znám v polovině února. „Náklady by neměly přesáhnout 6,8 milionu korun bez DPH," konstatoval místostarosta Karel Štípek.

„Jakmile bude znám termín, kdy bude projekt realizován, domluvíme se dopředu s distributory, abychom mohli ihned po dokončení prací začít promítat aktuální filmy," uvedl ředitel MKS Kamil Jindřich. V každém případě se diváci nemusí bát, že by v létě nepromítalo letní kino. „Je to ojedinělý fenomén v širokém okolí. Bude v provozu v jakémkoliv případě. Pokud by ještě nebylo digitalizováno, zřejmě by ale nepromítalo každý den," doplnil Jindřich.

Hlavním důvodem technologické obměny promítacího systému v obou domažlických kinech je praxe distribučních firem, které výrazně omezily půjčování původních filmových kopií ve standardu 35mm. Domažlické kino by pak nemělo šanci promítat premiérové filmy.

Kino Čakan ve Vodní ulici je v provozu od roku 1969. Za celou dobu jeho existence do něj nebylo významně investováno.

Výměny se tak dočkají sedačky, změnou projdou i další součásti interiéru. Bude umožněno i promítání v technologii 3D. V digitální formě by se diváci měli kromě filmů dočkat i hudebních a sportovních přenosů.

Připravuje se i generální rekonstrukce celého areálu MKS. V sousedství kina tak vznikne například prostor pro loutkové kino.