Je reprezentantem okresu i v národních kolech soutěží.

Jeho chlouba, slepice Hedvábničky bílé vousaté, proto nemohly chybět na Okresní výstavě králíků, drůbeže a holubů v Horšovském Týně, která byla spojená s výstavou mladých chovatelů, kde získal druhé místo.

„Děda mě vozil na farmu a chov slepic se mi stal velkým koníčkem. Doma mám hedvábniček jedenáct, ale podařilo se mi jich vylíhnout už třicet,“ říká Miloš, který se svým slepičkám věnuje několik hodin denně.

Na výstavě byly desítky voliér s holuby, králíky a drůbeží jak mladých, tak i dospělých chovatelů.
„Zde se budou vybírat exponáty, které budou náš region reprezentovat na krajské výstavě v Kralovicích, která se koná už v listopadu. Vloni se zde naši drůbežáři umístili na první příčce, takže letos mají co obhajovat,“ řekl Josef Buršík, jednatel Okresní organizace ČSCH Domažlice, s tím, že pozadu nebyli ani holubáři, kteří získali druhé místo a třetí místo si odvezli chovatelé králíků.

Dospělí chovatelé jsou na své mladší kolegy velmi pyšní.
„Máme velice schopné mladé chovatele a jsme na jejich práci velice pyšní vzhledem k tomu, že mnozí jsou opravdu v dětském věku. Například  naší nejmladší chovatelce, Markétě Hradecké, je teprve osm let. Jsme rádi, že je chovatelství baví a že se o ně zajímají. Starší generace chovatelů tak má schopné nástupce,“ dodal Buršík.

Výstavu v Horšovském Týně si nenechali ujít ani chovatelé z Wadmünchenu a Chamu, s nimiž se naši chovatelé snaží navázat spolupráci, aby Němci mohli vystavovat u nás a naši v Německu.

Nejúspěšnější chovatelé drůbeže

Mladí chovatelé:
1. místo Andrea Sokolová
2. místo Miloš Fiala
3, místo Sandra Sokolová

Dospělí chovatelé:
1. místo Josef Buršík
2. místo Jan Koczai
3. místo Jaroslava Sokolová

Tito drůbežáři  budou na letošní  krajské výstavě v Kralovicích reprezentovat náš region.