„Letos je tomu tak již podruhé, co byla ze strany největšího veřejnoprávního média v České republice posuzována a poté schválena žádost o mediální partnerství, kterou na jaře letošního roku podalo Městské kulturní středisko v Domažlicích. Pro Chodské slavnosti je to signál, že je tato akce výjimečná a zaslouží si mimořádnou pozornost," říká ředitel MKS v Domažlicích Kamil Jindřich.

Scénář a režii zmíněného spotu vytvořil David Rauch, který je široké veřejnosti znám jako herec z filmu Bota jménem Melichar, kde hrál roli deváťáka Radima Dochleby.

Při natáčení spotu stál za kamerou F. A. Brabec (mimo jiné spolutvůrce filmů Máj, Akumulátor 1, Bathory, Král Ubu aj.). Vystupují v něm chodští muzikanti a tanečníci. Do Domažlic velmi originálně zve i Antonín Konrády.

Televize bude věnovat pozornost Chodským slavnostem i ve zpravodajských a kulturních pořadech.

Česká televize bude ale přítomna i v Domažlicích, o Chodských slavnostech ve dnech 15. – 16. srpna bude možné potkat na náměstí v centru města také postavičky Večerníčka, který letos slaví úžasných 50 let.

„Večerníčka si pak mohou rodiny s dětmi užít i během speciální projekce „Dětské kino s Českou televizí" v Letním kině dne 28. srpna, kdy budeme promítat výběr z nejznámějších a nejúspěšnějších Večerníčků, které nám Česká televize za tímto účelem poskytne," dodal Jindřich.

Originální spot České televize K Chodským slavnostem je k vidění na tomto odkazu: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10033228844-ct-podporuje-kulturu/215263305990079-chodske-slavnosti