Na turné s akustickým koncertem a divadelním představením Autopohádky vyrazili Chinaski už podruhé.

„S druhým turné objedeme dvacet míst po celé republice. Tentokrát je větší, máme i kostýmy a kulisy. Chceme, aby se Autopohádky víc líbily,“ sdělil Deníku zpěvák skupiny Michal Malátný.

Zatímco v druhé půli koncertu hrála skupina své více či méně známé hity, ta první patřila veselé i poučné Pohádce o Plivníkovi, ve které vynikl především Michal Malátný v hlavní roli řidiče Josefa Krupičky a kterou doplňovaly i veselé pohádkové písně s automobilovou tematikou.

Pohádka o Plivníkovi, který trápil nepořádného šoféra Krupičku za to, že si nemyl auto, pochází z 50. let minulého století z pera spisovatele Jiřího Marka a v podání skupiny pobavila stejnou měrou všechny přítomné.

Dětem vykouzlil na tváři úsměv plivníkův hlásek a komediální projev Michala Malátného, dospělí si zase užívali vtípky o šoférech a policajtech, které se ukázaly jako nejvděčnější a vysloužily si několik bouřlivých potlesků. Když se šofér Krupička publika zeptal, jak zachránit policistu, který se vznesl na balónku na měření alkoholu, publikum rozhodlo „Jen ho nechte, ať si letí!“

Představení bylo téměř vyprodáno a sál zaplnili diváci všech věkových kategorií. Často se na Chinaski a jejich Autopohádky přišla podívat celá rodina.

„Jejich hudba je mi moc sympatická,“ říká Věra Felixová z Puclic. „Poslouchá ji u nás celá rodina, takže jsme přijeli všichni. Děti znají jejich texty nazpaměť. Je to jejich první koncert a je to určitě lepší, než trávit páteční večer u televize nebo počítače,“ dodala maminka Věra.

Skupina Chinaski nevystoupila v Horšovském Týně poprvé. Měla zde již několik koncertů, například na nádvoří horšovskotýnského zámku.

„V sále kina u nás ale vystupují poprvé. Zvolili jsme kinosál vzhledem k tomu, že je část představení divadelní,“ vysvětlila ředitelka MKZ v Horšovském Týně Leona Císlerová s tím, že spolupráce se skupinou je vždy výborná, a proto jejich vystoupení opět pořádá.

„Na velkých koncertech s lidmi moc kontaktu nemáte, zatímco na malém prostoru vidíte u diváků větší odezvu. Malé koncerty jako tady mě baví mnohem více,“ pochvaloval si Malátný.

Rozhovor se zpěvákem skupiny Chinaski Michalem Malátným najdete vúternímvydání Domažlického deníku.