„Hodně mi k tomu pomohl tým,“ poděkoval Jakub Zelenka, který hraje levé křídlo.

Podle vstřelených gólů a asistencí jste spíš nahrávač. Souhlasíte?

Dá se říct, že ano. Snažím se hledat kluky před brankou, ale neměli problém vstřelit gól odkudkoliv, když jsem jim přihrál.

V Holýšově jste hrál první sezonu…

Ano. Dotáhl mě Jára Rybák (Zelenkův spoluhráč z útoku a 2. nejproduktivnější hráč krajské soutěže sk. C, pozn. aut.), jestli si s ním nechci znovu zahrát, protože jsme spolu hráli v mládeži. Kývl jsem na to a nelituji.

Odkud jste přišel do Holýšova?

Hrál jsem v Praze za juniory HC Smíchov. Začínal jsem v šesti letech v Třemošné, kde jsem hrál do dorostu. Dva roky jsem nastupoval za Kobru Prahu, pak jsem šel do HC Smíchov a teď jsem v Holýšově.

Kde jste na hostování…

Ano. Ale asi uděláme přestup, pokud mně to můj klub dovolí.

Láká vás krajský přebor v Třemošné?

Krajský přebor jsem si zkusil za HC Smíchov. Chci zkusit s Holýšovem dostat se co nejvýše.

Dole: Míka, Sloup, Fichtl, V. Šmíd, Plhák a Rybák. Horní řada: asistent trenéra Heinz, trenér R. Špiller, Zelenka, Bacík, Bruml, Reithar, Novák, Toman a asistent tr. Tumpach. Chybí Baxa, Ticha, M. Špiller, Krsička, Mašek, Kalina, Z. Šmíd, Plecitý a Šulc.
Holýšov táhla za prvenstvím v soutěži takzvaná hokejová blue line

Je vám 22 let. Přemýšlel jste třeba o druhé lize?

Řešili jsme s manažerem Holýšova Radkem Špillerem, že bych přestoupil do Holýšova, abych v případě mé možnosti jít hrát vyšší soutěž pomohl na střídavý start klukům v Holýšově.

Jak máte rozdělené role v útoku? Kdo se vrací do obrany?

Centr hodně pomáhá obraně a nám dává možnost více útočit. Jinak se vracíme všichni, co nejvíce to jde.

Jste i nejtrestanějším hráčem soutěže s 52 trestnými minutami. Proč?

Na začátku sezony jsem se nepohodl s rozhodčím, protože mně nesmyslně pískl ofsajd. Věděl jsem, že to ofsajd nebyl, tak jsme se chytli a byl z toho menší trest, pak větší a potom i trest do konce utkání. Za zápas jsem dostal 32 minut.

Jaká je úroveň krajské soutěže?

Byl jsem zvyklý na něco jiného, protože na začátku sezony jsem zkoušel univerzitní hokej za Akademiky Plzeň. Čekal jsem to horší, ale krajská soutěž má kvalitu.

Proč už nehrajete za Akademiky Plzeň?

Začal jsem studovat dálkově, ale univerzitní soutěž vyžaduje denní studium.

Dole: Míka, Sloup, Fichtl, V. Šmíd, Plhák a Rybák. Horní řada: asistent trenéra Heinz, trenér R. Špiller, Zelenka, Bacík, Bruml, Reithar, Novák, Toman a asistent tr. Tumpach. Chybí Baxa, Ticha, M. Špiller, Krsička, Mašek, Kalina, Z. Šmíd, Plecitý a Šulc.
Staňkov naděloval i schytal debakl. Holýšov porazil béčko Žebráku